Összefoglaló: Real Madrid – Al-Hilal (5-3): Ismét világbajnok a Real Madrid!

Real Madrid
Real Madrid (forrás: realmadrid.com)

A blancók a döntőben szaúdi ellenfelüket legyőzve hódították el a klubvilágbajnoki trófeát.

A Madrid korán megszerezte a vezetést. A találat egy tanítani való összjáték után érkezett. Benzema játszott össze Valverdével az ellenfél térfelén, végül az uruguayi Vininek passzolt, a brazil pedig a kapus lába alatt juttatta a kapuba a labdát. 1-0. Öt perccel később jött a második gól. Carvajal keresztezett, Almuaiouf itt még tisztázni tudott, de Valverde csapott le a kipattanóra, és a lövésével már nem tudott mit kezdeni az Al-Hilal hálóőre. Ez volt Fede 10. gólja az idényben. 2-0.

A Real Madrid láthatóan jól érezte magát a pályán, a közönség is elégedett volt, de Marega egy gyors kontratámadás végén csökkentette az Al-Hilal hátrányát a félidő vége előtt. 2-1. Ez láthatóan feltüzelte a szaúdiakat, ám Ancelotti fiai még a szünet előtt ismét közel kerültek a gólhoz. Valverde küldte középre a labdát Benzemának, akinek jobb külsővel megeresztett lövése alig tévesztett célt. A hosszabbítás pillanataiban Modrić erős balosát Almuaiouf védte.

play-rounded-fill

A második félidő

A blancók az második félidőben teljesen átvették az irányítást. Mindössze négy perc alatt két gólt is berámoltak. Az első egy elegáns Vini Jr. külsős passz után érkezett, Benzema fejezte be az akciót középen érkezve. 3-1. A második Carvajal és Valverde összejátékából született, akik a jobb szélen indultak meg, az akció végén az uruguayi lőtt a hosszúba védhetetlenül. 4-1. Nem sokkal később Vietto is betalált (4-2), ám Vini Jr. újra megvillant, és a 69. percben Ceballos cselei után remekül tekert a kapuba. (5-2). Tíz perccel később még Vietto megszerezte második találatát (5-3), ám végül a Real Madrid lett a bajnok.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK