A Real Madrid az utánpótlás egyik legnagyobb csillagát veszítheti el

Rafa Marín továbbra sem kapott szerződéshosszabbítási ajánlatot, és a kontraktus 2024-ben lejár. A Castillában kiemelkedően teljesítő védő helyzetét többek között a Chelsea és az RB Leipzig is figyelemmel kíséri.

Kérőkben nincs hiány

A Real Madridnak lépnie kell, vagy elveszítheti a húsz esztendős Rafa Marínt. A Castilla középhátvédje az egyetlen kulcsember a keretben, akivel a klub még nem hosszabbított, pedig a szerződése jövőre lejár. A második csapat kapitányainak egyikéhez Raúl is ragaszkodna, nem csoda, hiszen hétről-hétre remek teljesítményt rak le az asztalra.

A statisztikák alapján ő a harmadosztály legjobb 26 éven aluli középhátvédje, nála pedig csak Arribas van nagyobb hatással a csapat játékára, akik a második helyen állnak és komoly esélyük van feljutni a másodosztályba. Rafa Marín helyzetét a Chelsea és az RB Leipzig is szorosan követi, de a két BL-résztvevő klubon kívül még sokan figyelik árgus szemmel a La Fábrica egyik legígéretesebb akadémistájának különös helyzetét.

Minden tekintetben első

Az, hogy ő Raúl védelmének az oszlopa, nem csupán holmi megérzés: a számok is ezt támasztják alá. Az Olocip (egy a futballban a mesterséges intelligencia használatára szakosodott cég) adatai szerint magasan a Castilla legjobbja, ami a védekezést illeti: első a tisztázásokban (fejjel és lábbal egyaránt), a lefülelt passzok tekintetében, a blokkolt lövések és a megnyert párharcok terén is. Körülbelül, mint egy két lábon járó biztosítási kötvény.

Az andalúz bekk 12 éves kora óta pallérozódik a madridi akadémián, kiváló fizikai adottságokkal rendelkezik (191 cm magas), sebészi pontossággal osztogatja a labdákat, egy elit tehetség. Produktivitást tekintve az ötödik a 40 csapatot magába foglaló harmadosztályban, a középhátvédek közül minden korosztályt figyelembe véve a második.

forrás: realmadrid.com

Lehetőség és új szerződés nélkül

Azonban hiába kulcsember, Ancelottinál még be sem mutatkozhatott, ellentétben Arribasszal, Peterrel, Mario Martínnal vagy Álvaro Rodríguezzel. Erre már valószínűleg Valdebebasban is felfigyeltek, hiszen Rafa Marín nem volt ott a klubvilágbajnokságra utazó keretben (holott a Castillából öten is mentek rajta kívül), ráadásul Militão, Alaba és Rüdiger sérülései utat nyithattak volna már számára a csapatba.

Annak ellenére, hogy a Real Madrid még nem lépett, a játékos szándékát tekintve a klub teljes prioritást élvez a jövőt illetően. Továbbra is motivált, hogy utat törjön magának az első csapat védelmébe, azonban a helyzete felettébb érdekes, hiszen a hozzá hasonló helyzetű társaival már mind megegyezett a Real.

Arribas tavaly nyáron hosszabbított, az uruguayi gólvágó, Álvaro Rodríguez nemrég írta alá 2027-ig tartó szerződését, akárcsak Nico Paz, akik mindketten alapemberek voltak csapataikban az év eleji dél-amerikai U20-as kontinenstornán. Mario Martín, aki a kupaelődöntőben debütált, 2026-ig kötelezte el magát.

És még rajtuk kívül számos játékos (többek között Miguel Gutiérrez) kapta meg a múltban ezt a fajta védelmet, ezzel elhessegetve a körülöttük ólálkodó csapatokat.

Útelágazáshoz érkezett

Rafa Marín kapcsán azonban van még egy gond. Hiába kulcsember a Castillában, de a keretben az ő fizetése egyben az egyik legalacsonyabb is. Ez pedig csak növelheti az amúgy sem kicsi átigazolási potenciálját.

A Real Madrid első kerete meglehetősen zsúfolt a középhátvéd poszton (öt játékosról beszélünk), és nem csak Marín, hanem több játékos jövőjét is jelentősen befolyásolhatja az, hogy sikerül-e a feljutás, vagy a következő szezont is a harmadik ligában kezdi meg a csapat.

Jelenleg majdnem biztosnak tűnik az, hogy Rafa Marín a 2023/24-es idényt már nem ebben az osztályban tölti, azaz vagy felkerül az első csapathoz, vagy marad a Castillánál és szerepel a másodosztályban, vagy pedig távozik Madridból.

Forrás: as.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Real Madrid hivatalos közlemény
Tovább

Hivatalos közlemény

A klub hivatalos tájékoztatása egy utánpótlás-játékosokat érintő ügy kapcsán. A Real Madrid hivatalos közleményben tudatja, hogy tudomására jutott,…