Sergio Ramos: Először minden rosszul sikerült

Sergio Ramos
Sergio Ramos (forrás: UEFA TV screenshot)

A Real Madrid korábbi játékosa az UEFA munkatársával beszélgetett.

Költözés Franciaországba

„Nyilvánvaló, hogy hatalmas változás volt, hogy elhagytam a Real Madridot. A célom mindig a győzelem. Sokat nyertem a Real Madriddal, de úgy gondoltam, hogy ez egy jó lehetőség a környezetváltozásra, hogy egy olyan csapatot segíthessek, mint a PSG. Először minden nagyon nehéz volt. Találnod kell egy otthont, le kell telepedned, különösen akkor, ha négygyermekes családod van. Egy kicsit döcögős volt a folyamat az elején, de végül minden a helyére került.”

Belső vívódás

„Először, amikor rászántam magam a váltásra, minden rosszul sikerült. Megsérültem, nehezen épültem fel, nehezen szoktam hozzá az új rendszerhez, az új csapathoz, az új edzőhöz. Ilyenkor az ember elkezdi megkérdőjelezni a döntését, hogy vajon jól döntött-e. De a karrieremet az állandóság, a kitartás és a kemény munka határozta meg. Ha tovább harcolsz, akkor a jövőben a dolgok értelmet nyernek.”

A Bayern elleni találkozás

„Ha a Bayernre gondolok, akkor eszembe jut a nap, amikor 2014-ben betaláltam ellenük. Persze tudjuk, hogy ők az egyik legjobb csapat, akikkel csak találkozhatunk, hatalmas kihívást jelentenek. De ha túljutnánk rajtuk, akkor az egy jó üzenet lenne a világnak. A BL megnyeréséhez a legjobbak ellen kell nyerned, a Bayern pedig minden évben ott van közöttük.”

A BL

„A házasságok mindig egy álmon alapulnak, és egy tökéletes kapcsolatban minden nagyszerű. De a futball nem mindig ilyen. Nem mindig a legjobb csapatok nyernek. Annyit mondhatok, hogy ott vagyok, ahol lenni szeretnék, egy olyan klubban, amely nagyon meg szeretné nyerni a BL-t. Én pedig szeretném a lehető legtöbbet kihozni a karrierem hátralévő időszakából.”

A siker múlandó

„Nem élhetsz a múltban; minden egyes nap a legjobb formádat kell nyújtanod, minden idényben nyerned kell. A jövőben nagyon élvezni fogom, amikor arról mesélek a gyerekeimnek, szüleimnek, unokáimnak, amit elértem. Megnyered, megfogod, felemeled, az emberek fotókat készítenek, interjúkat adsz, két hetet pihensz, az előszezon pedig máris elkezdődik. Ideje továbblépni.”

A jövő

„Sok időt szánok a futballra, és eddig nem igazán volt időm a családomra. Szóval ha visszavonulok, két évet fogok a gyerekeim nevelésének szentelni, megtapasztalni a mindennapokat úgy, ahogy a futball mellett nem lehet. Síelünk, nyugodtan nyaralunk, elviszem őket teniszezni, normális életet élünk. Jobban oda kell majd figyelnem a vállalkozásaimra, de ami igazán adrenalinnal tölt el, az a futball. Egész életemben ezt csináltam, ehhez értek a legjobban. El tudom képzelni magam klubelnökként, sportigazgatóként vagy edzőként.”

Forrás: uefa.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK