Ancelotti: A csapat sokat javult, így kell folytatnunk

Ancelotti
Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

Az olasz mester az Elche legyőzése után.

A mérkőzés

„Minden meccs és pillanat önbizalomnövelő hatású lehet. Minden pillanatnak befolyása van a hangulatra. Ha 3-0-ra vezetsz, akkor hajlamos vagy kicsit megnyugodni, ami problémákat okozhat, én ezt nem szeretném látni. Jobban érezzük magunkat, fontos, hogy fenntartsuk a jó sorozatunkat.”

„A játékosaink erre születtek, nem okoz nekik problémát az, hogy a legmagasabb szinten játsszanak. Mindannyiukban hiszek, a sérülések, fáradtság figyelembe vételével a lehető legjobb kezdőt küldöm a pályára.”

A keret fizikai állapota

„Előnyt kovácsolunk az ilyen meccsekből, hogy javítsunk a játékosok állapotán. Egyértelmű, hogy a csapat javul, és az, hogy meccseket játszol, segít finomhangolni a kondíciódat. Nincs erre más mód.”

Camavinga a középpálya közepén

„Pihentettem azokat, akik a döntőben játszottak, szerettem volna friss embereket középre. Ennyi. Camavinga jobb formában van, mivel Tchouaméni még csak most tért vissza. Tchouaméni játszani fog Pamplonában.”

play-rounded-fill

Ceballos megtapsolása

„Azt teszi, amit egy futballistának tennie kell. Profi, fegyelmezett, a lehető legtöbbet hozza ki az időből, amit adok neki. Fantasztikus munkát végez, elégedettek vagyunk vele. Az, hogy ezt a Bernabéu is felismeri, nagyon jót tesz neki.”

Alaba a védelem bal oldalán

„Jobban hozzászokott ehhez a szerephez, mint Camavinga. Szeret a szélen játszani. Jó munkát végzett. Alabának van múltja ezen a poszton, nem felejtette el, hogyan kell itt játszani.”

Asensio

„Élesnek tűnik. Nem tudom, hogy marad-e vagy nem. Szerződése van, de nem aggódom, mert van néhány nagyon fontos kihívásunk az idényben, ő pedig kiveszi a részét. Jó döntést fog hozni a klubbal közösen.”

Rodrygo sokszínűsége

„Jobban hozzászokott a bal oldalhoz, de komplett játékos, bárhol tud játszani a támadósorban. Itt kezdett, de más mint Vini, mivel ő többet jön be középre, és több területet hagy a szélen. Szerencsések vagyunk, hogy mindketten itt vannak.”

Modrić

„Számunkra mindannyian fontosak, nekem pedig rotálnom kell, mivel az idény nagyon megterhelő. Modrić most találja meg a legjobb formáját, a statisztikák pedig megmutatják, hogy Kroos a Bilbao ellen szerzett gólt beállva, most pedig Luka. A kispadról is hozzájárulhatnak gólokkal, és bár nem vagyok biztos abban, hogy egyetértenek ezzel, de a statisztikák ezt mutatják.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Özil
Tovább

Özil: A Real Madrid a BL esélyese

A Real Madrid korábbi középpályása a MARCA újságírójával beszélgetett. Már eltelt egy év azóta, hogy úgy döntöttél, felhagysz…