Diogo Dalot, a Real Madrid legújabb kiszemeltje

Átigazolás 2023

A blancók a Manchester United jobb oldali védőjével erősítenének.

A legújabb kiszemelt: Diogo Dalot

A Real Madrid fontolgatja, hogy lépéseket tesz a Manchester United portugál jobb oldali védőjének leigazolása érdekében. Diogo Dalotnak már csak egy év van hátra a szerződéséből, melynek meghosszabbítására eddig még nem került sor. A Madrid pásztázza a piacot Dani Carvajal utódja kapcsán, és úgy tűnik, hogy a remek idényt produkáló Dalot is a klub látóterébe került.

Amellett, hogy az Old Traffordon komoly fejlődésen megy át, Dalot a porgutál válogatottban is bebiztosította helyét, a 2022-es világbajnokságon 5 mérkőzésből 3 alkalommal kezdőként lépett pályára.

A Real Madrid Cancelo után alternatívákat keres

A Madrid vezetőedzője, Carlo Ancelotti João Cancelót potenciális jobb oldali védőnek látta, ám úgy tűnik, hogy a Manchester City játékosának Bayern Münchenhez való kölcsönbe igazolása miatt egy ilyen átigazolás már nem jöhetne létre.

A klubon belül nem volt meg a kellő egyetértés Cancelo kapcsán, leginkább a játékos karaktere vetett fel kérdéseket. Ezek még inkább aktuálissá váltak, amikor a Cancelo elhagyta a City együttesét, miután összeveszett Pep Guardiolával, de a portugál Fernando Santosszal is összeakaszkodott a világbajnokságon.

Cancelo kora is aggodalomra adott okot Madridban, hiszen a játékos májusban lesz 29 éves. Figyelembe véve, hogy a Bayern 70 milliós vételi opcióban egyezett meg a kölcsönidőszak végére, jól lehet, hogy Cancelo Münchenben marad.

Válogatás Diogo Dalot mozdulataiból

Dalot hozzáállása lenyűgözi a United és a válogatott edzőit

Dalot 23 éves, vagyis jóval fiatalabb Cancelónál, akit kiszorított a válogatottból. A játékost Ancelotti még a Premier Leauge-ben töltött időszakából ismeri, de Santosra is nagy hatással volt kitartó hozzáállásával.

A United edzője, Erik ten Hag szintén elégedett a Porto utánpótlásában nevelkedett játékos elkötelezettségével, aki már túl van a beilleszkedési folyamaton, hiszen 19 éves korában költözött Angliába. „Ő az egyik legprofibb fiatal, akivel valaha találkoztam” – mondta honfitársáról Cristiano Ronaldo.

A Madrid csökkentett áron, vagy ingyen is megszerezheti

A Manchester United már hónapok óta dolgozik a játékos szerződésének meghosszabbításán. Jelenlegi kontraktusa 2024-ben jár le, a vörösök pedig nem szeretnék, ha a nyarat úgy kezdené meg, hogy már csak 12 hónap van hátra szerződéséből.

A Madrid számára két opció adódik, ha Dalot szerződéshosszabbítása nem zárul eredményesen. A blancók már ezen a nyáron megszerezhetik a játékost – kihasználva a szerződés lejártát – meglehetősen kedvező áron, vagy kivárhatják 2024-et, amikor ingyen igazolhatóvá válik. David Alaba és Antonio Rüdiger esetében utóbbit választották.

Carvajal és Vázquez a 30 rossz oldalán

Ami a Madrid számára egyértelműnek tűnik, az az, hogy frissíteniük kell a jobb oldali védő posztján. Carvajal 32 éves lett, az őt általában helyettesítő, szélsőből védővé avanzsált Lucas Vázquez pedig júniusban lesz 33 esztendős.

A blancók számára ott a lehetőség, hogy felhozzák az utánpótlásból Vinícius Tobíast, azonban ha még így is tesznek, a 18 éves brazil mellé szükség lesz egy rutinosabb játékosra.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK