Összefoglaló: Osasuna – Real Madrid (0-2): Győzelem az El Sadarban!

Valverde
Valverde (forrás: realmadrid.com)

Nehéz meccsen, de megvan a három pont az Osasuna ellen.

Első játékrész

Az első félidő nem hozott túl sok helyzetet. A legtisztább mindenesetre Ancelotti fiai előtt adódott alig 10 perc után. Moncayola hibázott egy visszapassznál, Vini Jr. találta magát a kapussal szemben, ám túlságosan éles volt a szög, így a Herrera védeni tudott. A 43. percben az Osasuna magas letámadása hozott eredményt, egy labdaszerzés után Budimir lőtt kapura, és csak alig tévesztett célt.

Második játékrész

A második félidő teljesen más játékot hozott. A csapatok emeltek a tempón, a helyzetek pedig gyors egymásutánban érkeztek. Az első Rodrygo előtt adódott, aki egy gyönyörű tekeréssel próbálkozott a 47. percben, ám lövése nem sokkal a kapufa mellett hagyta el a játékteret. Az Osasuna nem sokkal később válaszolt, Budimir sarokkal juttatta a labdát a kapu irányába egy középre adott labda után, ám Courtois résen volt. Négy perccel később Vini Jr. került szembe ismét Herrerával, de a kapus nem mozdult el a lövőcselre, így végül könnyedén védeni tudott.

play-rounded-fill

Ahogy haladtunk előre az időben, az Osasuna egyre többször okozott problémát a Madridnak. Az elsőnél Moi Gómez találta el a jobb felső kapufát, mielőtt Moncayola próbált túljárni Courtois eszén. A másik oldalon Vini Jr. előtt adódott az este legnagyobb helyzete, ám Herrera megint csak nagyot védett. Négy perccel később a csapat egy látványos támadás végén megszerezte a vezetést. A labdajáratás végén Vini Jr. indult meg a bal szélen, majd okosan a középen érkező Valverdéhez passzolt, aki védhetetlenül vágta be a labdát a kapuba.

Az utolsó pillanatok

Úgy tűnt, hogy a blancókra kemény utolsó percek várnak, de végül nem kellett emiatt aggódniuk. A 89. percben a frissen beállt Álvaro Rodríguez adott gólpasszt Vininek, ám a brazil gólját érvénytelenítették, mivel az akcióban szintén részt vevő Valverde lesen tartózkodott. Azonban a következő pillanatban Asensio megszerezte a csapat második érvényes gólját, miután Álvaro okosan labdát szerzett, majd gólpasszal kínálta meg a társát.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Luka Modrić és Brahim (forrás: realmadrid.com)
Tovább

A Real Sociedad elleni kezdőcsapat

Ancelotti az alábbi játékosokat küldi pályára a Real Sociedad elleni bajnokin. Kezdőcsapat 25. Kepa2. Carvajal3. Militão6. Nacho20. Fran…