Hivatalos közlemény: Elhunyt Amancio Amaro, a Real Madrid tiszteletbeli elnöke

Real Madrid hivatalos közlemény

A Real Madrid C.F., a klub elnöke és igazgatótanácsa mély megrendüléssel értesült a Real Madrid tiszteletbeli elnökének, klubunk és a világfutball egyik legnagyobb legendájának haláláról. Elhunyt Amancio Amaro.

A Real Madrid szeretné kifejezni részvétét és együttérzését felesége, Consuelo, gyermekei, Óscar, Belén, Amancio, Patricia, Marcos és Claudia, testvére, Juan Carlos, unokái, rokonai, kollégái és barátai irányába.

Amancio 1962-ben igazolt a Real Madridhoz a Deportivo de La Coruña együttesétől, majd tizennégy idényen át játszott a klubunk színeiben, egészen 1976-ig. A sportvilág és a Real Madrid számára is mindig példát mutatott.

1966-ben, a brüsszeli Heysel Stadionban egy csodálatos döntő alkalmával nyerte meg a Real Madriddal a klub hatodik európai kupáját. Az FK Partizan elleni mérkőzés első gólját ő szerezte.

Amancio az 1966-os BEK-en kívül 9 spanyol bajnoki címet és 3 Király-kupát nyert a csapattal. 471 meccsen lépett pályára a Real Madrid színeiben, mialatt 155 gólt szerzett, kétszer pedig bajnoki gólkirály is lett.

42 alkalommal lépett pályára a válogatottban, 1964-ben, első Európa-bajnoki címét a Santiago Bernabéu Stadionban nyerte meg. Amancio az 1968-as azon FIFA XI. tagja volt, amely Brazília ellen lépett pályára a Maracanában.

Paco Gento mellett Amancio is annak a csapatnak a tagja volt, amely sorozatban 5 BEK-et nyert, és amely megtestesítette a klub történelmét formáló értékeket.

Amancio 1984-ben másodosztályú bajnoki címig vezette a Castillát, amely azóta is az egyetlen tartalékcsapat, amelynek sikerült ez a bravúr. Az ő kezei alatt pallérozódott a Keselyű ötöse.

Amancio Amaro 83 esztendős korában távozott. Minden madridista és futballszurkoló a sportág legnagyobb legendáinak egyikeként emlékezik rá.

A Real Madrid részvétét fejezi ki minden madridistának.

Nyugodjék békében.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Thibaut Courtois
Tovább

Orvosi jelentés: Thibaut Courtois

A Real Madrid hivatalos közleménye a játékos műtétje kapcsán. Játékosunk, Thibaut Courtois a Real Madrid orvosi csapatának felügyelete…
Real Madrid hivatalos közlemény
Tovább

Hivatalos közlemény

A tegnapi napon a klub ismét hivatalos úton reagált az El Sadarban elhangzott, Vinícius-t célzó szurkolói inzultusokra. Az…
Real Madrid hivatalos közlemény
Tovább

Hivatalos közlemény

A klub hivatalos úton is reagált a hétközi BL-meccseken tapasztalt rasszista megnyilvánulásokra. A Real Madrid hivatalos panaszt nyújtott…