Ancelotti: Jelenleg Vini Jr. a világfutball legmeghatározóbb játékosa

Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

Az olasz mester a Liverpool elleni történelmi győzelem után.

A mérkőzés

„Az Anfielden nem könnyű nyerni, ilyen meggyőző módon pedig még nehezebb. Nagyon elégedettek vagyunk. A csapat megmutatta, hogy javul, és azt is, hogy egy kemény január után jó formában van. Az idény nem áll meg, a legjobbunkat kell nyújtanunk. Elégedettek vagyunk, hiszünk abban, hogy képesek leszünk jól teljesíteni.”

„Az elején szenvedtünk, de a második félidő megteremtette a különbséget. Nem számítottunk ilyen rossz kezdésre, de ahogy ennél a csapatnál megszokhattuk, nyugodtak tudtunk maradni, majd a kvalitásainknak köszönhetően folyamatosan visszajöttünk a meccsbe. A támadóink nagyon hatékonyak voltak, folyamatosan gondot okoztunk az ellenfélnek, amikor kitörtünk a nyomás alól. A védekezést sikerült rendbe rakni, a második félidő pedig meghozta a különbséget. Folyamatosan megjátszottuk a támadókat, akik ma kiemelkedően teljesítettek.”

A párharc

„Előnyt kovácsoltunk az első 90 percből, most a második 90-et is jól kell megoldanunk. A Liverpool egy nagyon erős együttes, sajnos a párharcnak még nincs vége. A Liverpool nagyszerű csapat, mivel gyorsan játszanak, amit nehéz elérni Európában. Nehéz dolgunk lesz.”

Taktikai különbség a párizsi döntőhöz képest

„Próbáltam egy olyan kezdőt pályára küldeni, amellyel nyitottabb meccset tudunk játszani mint a döntő, hiszen ez egy kétmeccses párharc. Egy veszélyes támadósorra szavaztam. Rodrygo fantasztikus munkát végzett védekezésben, rengeteget segített nekünk. Most más stratégiánk volt mint a döntőben.”

play-rounded-fill

2-0-nál mire gondolt?

„Eszembe jutott a Manchester City elleni elődöntő. Elkerülhetetlen volt, hogy szenvedjünk. Küzdeni akartunk, de tudtuk, hogy nyugodtnak kell maradnunk és kontrollálnunk kell az érzelmeinket. Ez az, amiben a veteránok nagyon sokat tudnak segíteni. Mindenki higgadt maradt, hiszen még sok volt hátra. Ahhoz, hogy ezt meg tudd tenni, bíznod kell a saját képességeidben. Fel kell készíteni a csapatot arra, hogy ilyen esetben is tartsák magukat a kitalált stratégiához.”

Vini dicsérete

„Jelenleg ő a világfutball legmeghatározóbb játékosa. Nincs még egy ilyen kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtó játékos.”

Madridstore akció 2023.02.22.
Történelmi siker, kihagyhatatlan akció, csak ma!

Modrić

„Ő ugyanaz a Modrić, mint mindig. A legjobb Modrić, akit a pályán láthatunk: konzisztens, magabiztos, nagyszerű a labdával. A nehéz pillanatokban nélkülözhetetlen volt ahhoz, hogy kihúzzuk magunkat a bajból.”

Nacho

„Mondtam Lukának, hogy tartsa nyomás alatt Fabinhót az első félidőben, de ő inkább a bal szélen tűnt fel, így a második félidőben Valverdét tettük oda. Nacho mindig jól teljesít. Olyan futballintelligenciával rendelkezik a védelemben, amilyennel nagyon kevesen. A második félidőt remekül oldottuk meg.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…