Benzema: Ezt a mérkőzés Amanciónak szeretném ajánlani

Benzema
Benzema (forrás: realmadrid.com)

A játékosok közül Benzema, Valverde és Courtois álltak a sajtó munkatársainak rendelkezésére a Liverpool elleni győzelem után.

Benzema:

A mérkőzés

„Ez egy fontos este volt számunkra. Szeretném ezt a mérkőzést szeretném tiszteletbeli elnökünknek, Amanciónak ajánlani. Ez a győzelem az övé. Ezen a mérkőzésen volt tartásunk, sok gólt lőttünk, imádjuk a BL-t. Nagyon jó volt, egy kicsit rosszul kezdtünk, tudjuk, hogy a Liverpool és a szurkolóik nagy nyomás alá helyezik az ellenfeleiket, de aztán 20 perc után megláthattuk a Real Madridot.”

„A futball mindig nehéz. Jobban kezdték a meccset, 2-0 volt 14 perc után. Váltanunk kellett, és a végsőkig mentünk előre. Egy gól megváltoztathat egy meccset, ez történt ma is. A futballban persze sok minden változhat. Jó formában vagyunk, egy újabb fantasztikus meccset fogunk játszani a Bernabéuban.”

Anfield

„Köszönjük a Liverpool szurkolóinak. És különösen nagy köszönet jár a sajátjainknak, hiszen ahogy mondani szoktam, ők a mi 12. játékosunk.”

Az idény számai

„Nem sokat játszottam eddig, de a legfontosabb az, hogy gólokkal, gólpasszokkal segítem a csapatot, ahogy ma is. Egy olyan idény után vagyunk, ahol rengeteg meccset játszottam. A vb után megsérültem, nehéz újra a csúcsformát elérni. De egyre jobban érzem magam, ma jól teljesítettem, így folytatom majd.”

Madridstore akció 2023.02.22.
Történelmi győzelemhez kihagyhatatlan akció, csak ma!

Valverde:

Ancelotti szavai

„Amit Ancelotti mondott nekünk félidőben, az fontos volt. Csak néhány szót mondott, de az rengeteget jelentett. A megfelelő időben támogatott minket, segített talpra állni. Elmondta, hogy nyerhetünk, hogy ki kell mennünk a pályára és koncentrálnunk kell.”

Küzdelem

„Vétettünk hibákat, ők kétszer betaláltak. Az a célunk, hogy elkerüljük a bekapott gólt és játsszunk jó meccset, elérhetetlenné vált, de képesek voltunk felállni és megmutattuk, hogy milyen büszke csapat vagyunk. Az edzőnk nagyon nyugodt volt a félidőben. Elmondta, hogy nyerni fogunk, keressük a réseket, mert megvan a keretünk ahhoz, hogy sikerüljön.”

Stratégia

„Camavingával kezdtünk, én mélyebben játszottam, próbáltam kihozni a labdákat, Modrić pedig elöl volt Vini, Benzema és Rodrygo közelében. De nem működött, hibákat követtünk el, de változtattunk. Megpróbáltam feljebb menni, hogy segítsem a letámadást, és már elöl labdát szerezzünk. Vini nagyszerű megoldása feltüzelt minket. Aztán a második gólnál szerencsénk volt. Ezt követően már nyugodtabban és egyszerűbben játszottunk, több helyzetet dolgoztunk ki.”

A párharc

„Ki kell élvezned ezeket a pillanatokat, mivel nem minden nap nyerhetsz így egy ilyen stadionban egy történelmi csapat ellen. Mindenki kemény munkáját értékelni kell, és alázatosan kell dolgoznunk tovább, hiszen még van egy visszavágó.”

Courtois:

A mérkőzés

„Először is szeretnénk ezt a győzelmet Amanciónak ajánlani, egy legendát veszítettünk el. Nem volt szerencsém, de ez rendben van. Nem volt könnyű passz Carvajaltól, jól lekezeltem, megpróbáltam passzolni, de láttam, hogy Salah megállt. Megpattant a labda a térdemen, ami nos, balszerencse. De tudtuk, hogy képesek vagyunk ártani nekik, Vini első gólja után pedig fellélegezhettünk. Aztán ugyanaz megtörtént Allisonnal is, ami velem, majd döntetlennel vonultunk a szünetre. Voltak kontráinkx, tudtuk, hogy gondot okozhatunk nekik, és így nyertük meg a meccset.”

Fordítás

„Mindig képesek vagyunk reagálni. Ha a rosszban valami jót akarok találni, akkor talán azt mondanám, hogy az a gól segített nekünk reagálni. A többiek is azt mondták, hogy ne aggódjak. Mindenki tudta, hogy még sok van hátra, sok gólt lőhetünk, és így is lett.”

Anfield:

„Mindig öröm itt játszani, különösen a BL-ben. Ez az első alkalom, hogy BL-meccset játszottam ebben a stadionban, a bajnokságban már megfordultam itt, de az teljesen más. Remek volt a hangulat, a szurkolók pedig tudják, hogy hogyan ismerjék el Modrić és Benzema teljesítményét, ezért tapsolták meg őket. Ez egy szép gesztus, tudják, hogy hogyan értékeljék a jó futballt.”

Favoritok

„A Madrid mindig a végsőkig fog küzdeni. A Liverpool nem az a csapat, aki tavaly volt, sokkal sérülékenyebbek hátul, ezt ma is láthattuk. De még nem jutottunk tovább, bármi megtörténhet az új szabállyal, ahogy a Chelsea-vel is megtörtént tavaly. Nem fogunk hátradőlni, fontos meccsek jönnek, folytatnunk kell ebben az ütemben. Még mindig sok topcsapat van versenyben, de a Madrid mindig az egyik esélyes lesz.”

Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK