Jürgen Klopp: Egy vereség akkor vereség igazán, ha nem tanulsz belőle

Jürgen Klopp
Jürgen Klopp (forrás: Youtube screenshot, TalkSport)

A Liverpool vezetőedzője, Jürgen Klopp a Real Madrid elleni BL-vereség után nyilatkozott az újságíróknak. A szakember elemezte a találkozót, kifejtette véleményét a bekapott gólokkal, csapata teljesítményével, a Real Madrid játékával és a visszavágóval kapcsolatban.

Az eredmény és a Liverpool teljesítménye

„Úgy gondolom, hogy egyértelmű ami ma este történt. Szerintem mind az öt gólt odaadtuk nekik, ez pedig azt jelenti, hogy jobban is csinálhattuk volna a dolgunkat a pályán, de az nyilvánvaló, hogy más szintet képviseltek. A mérkőzés elejét tekintve, abban a szituációban, amelyben most vagyunk, fontos, hogy meglássuk a pozitív lépéseket. Szerintem az első félidő a két bekapott gól ellenére talán az egész idényünk eddigi legjobbja volt. Nagyon tetszett. Ok, a második gólnál nem védekezhettünk volna jobban, hiszen ez egy kisiklás volt, de nagyon hasonlított a mi második gólunkhoz. Az első bekapott gólunknál jobban kellett volna védekeznünk, volt ott elég játékos, de senki nem tette oda a lábát vagy ilyesmi. Nagyon szűk volt a hely, ez egy világklasszis megoldás volt Viníciustól, de szerintem védekezhettünk volna jobban.”

„A félidő jókor jött, hogy őszinte legyek. Aztán azt gondolod, hogy ’rendben, ez történt, be kell játszanunk ezt meg azt a területet, ha így folytatjuk, gondjaik lesznek…’, majd bekapjuk a harmadik gólt, ami szörnyű volt, és egyértelműen ez volt a döntő pillanat. Akkor vesztünk el, és nem találtunk már vissza a meccsbe. Az első félidőben lőhettünk volna egy harmadikat, megvoltak a lehetőségeink, nem igazán volt szerencsénk a gólvonaluk előtti kavarodásnál, így a meccs végül olyan lett, amilyet a Real Madrid szeretett volna. A két másik góljuk közül az egyik megpattanó volt, a másiknál pedig nem védekeztünk jól. Rossz pillanatban veszítettünk labdát, ami egy Real Madrid ellen nyilvánvalóan hatalmas probléma, ha figyelembe vesszük, hogy milyen potenciál van a kontráikban, és végül így állt be a végeredmény. Ennyi.”

Ancelotti azt mondta, nem hiszi, hogy vége a párharcnak

„Úgy gondolom, hogy Carlo valójában azt gondolja, hogy vége a párharcnak. És jelenleg én is ezt érzem, de három hét múlva… Az ilyen pillanatokban ez normális, de minél közelebb kerülsz a meccshez, annál nagyobbak lesznek az esélyeid, és annál kevésbé tűnik majd úgy, hogy vége a párharcnak. Ha megnézzük a 2-5-ös eredményt és a játékot, hogy milyen jól kontráznak, akkor láthatjuk, hogy legalább három gólt kell lőnünk, ami nagyon nehéz lehet. Jelenleg még nem foglalkozom ezzel. Azt azonban már most mondhatom, hogy úgy fogunk oda utazni, hogy megpróbáljuk majd megnyerni a meccset. Hogy ez lehetséges lesz-e vagy nem, azt nem tudom, de az biztos, hogy megpróbáljuk, a többit pedig meglátjuk.”

Madridstore akció 2023.02.22.
Történelmi siker, kihagyhatatlan akció, csak ma!

A meccs elején jobb oldalon könnyedén el tudtak menni, mi történt?

„Beállt Nacho és óriási meccset játszott. David Alaba egy top-top-top játékos, de úgy gondolom, hogy ma este láthattuk, hogy Nacho miért is játszik ilyen hosszú évek óta a Real Madridban. A második félidőben pedig nem voltunk valami jók, így valószínűleg könnyebb is volt ellenünk védekezni.”

Joe Gomez megsérült?

„Meglátjuk. Úgy látszott, hogy valami nincs rendben, aztán hoztunk egy döntést. Meg fogjuk vizsgálni.”

Aggódik-e a játékosok önbizalma miatt a mai eredmény után?

„Látom, hogy az emberek ezt gondolják, és még meg is értem, de ezt most nem engedhetjük meg magunknak. A meccs után azonnal mondtam a srácoknak, hogy ma sok minden történt, ez egy olyan eredmény, ami tökéletes ellentéte annak, amit el szerettünk volna érni. Hibáztunk a góloknál, igen, mi is, de már sokszor elmondtam, hogy a vereség akkor vereség igazán, ha nem tanulsz belőle. A maiból megtanulhattuk, hogy csodásan kezdtük a meccset, és dióhéjban ekkor voltunk olyanok, amilyenek lenni szeretnénk, ezt kell folytatnunk. Szóval ha hagyjuk, hogy ez a meccs befolyásoljon minket, akkor nagyon buták vagyunk.”

„Most van néhány napunk, le fogjuk vonni a megfelelő következtetéseket. Igen, javulnunk kell, az első gólnál masszívan, a harmadik gólnál masszívan, de a jó dolgokat is magunkkal kell vinnünk. Szörnyű lenne, ha ezt nem tennénk. Ez egy teljesen más meccs volt mint a párizsi, de az intenzitás, az erőfeszítéseink, a játékunk, egészen olyan volt, mint amilyennek látni szeretnénk magunkat. Így kell folytatnunk. Tudom, az 5-2 pusztító lehet, de remélem, hogy el tudjuk érni, hogy ez ne történjen meg.”

A Liverpool első félidei teljesítményét az egész meccsen fenn kell tartani

„Nem tudom, hogy milyen gyakran nézted a meccseinket, de voltak időszakok, amikor így játszottunk, és nem arról van szó, hogy nem mindenki ellen kellene ilyen intenzitással védekezni, de a Madrid nyilvánvalóan a világ egyik legjobb csapata, szóval szerencsére nem velük kell játszanunk három naponta. Vannak dolgok, amelyekben javulnunk kell, még a legjobb pillanatokban is lehettünk volna nyugodtabbak a labdával. Azt kell mondanom, hogy a Madridnak mindenesetre nehéz dolga volt védekezésben, vélhetően sokkal nehezebb, mint amit szerettek volna. De igen, így szoktunk játszani, hogy úgy mondjam, a múltban.”

A Real Madrid harmadik gólja a félidő elején érkezett

„Határozottan úgy gondolom, hogy a 2-3-nak óriási hatása volt, ezt én is láttam. A 2-1 és a 2-2 nem annyira volt meghatározó szerintem. Az első gól oké, rosszul védekeztünk, de nagyszerű gól, a második egy kisiklás, de túlléptünk rajta. Aztán jött a harmadik a félidő elején, és ezt már nem kezeltük jól. Nem akarunk gólokat kapni, de szerintem ha csak az első félidőre gondolunk, akkor mindenkinek az volt a benyomása, hogy micsoda egy félidő volt ez, még akkor is, ha kaptunk kettőt. Úgy gondolom, hogy a szurkolók is pontosan így látták, nagyszerűek voltunk egy ilyen nehéz mérkőzésen. Az első félidőben nem volt nehéz pozitívnak maradni, de a második játékrészben már nagyon is. Ők mégis azok maradtak, amiért hálás vagyok nekik.

Forrás: liverpoolfc.com, managingmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…