Összefoglaló: Liverpool – Real Madrid (2-5): Álomeredmény az Anfielden

Liverpool - Real Madrid (2-5)
Real Madrid (forrás: realmadrid.com)

A Real Madrid 2-0-s hátrányból felállva, Vini és Benzema duplájának, valamint Militão fejesének köszönhetően rendkívül jó eredményt ért el a Liverpool otthonában a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

Rémálomszerű kezdés

A Liverpool rendkívül erősen kezdte a mérkőzést. A folyamatos letámadásuk és az általuk diktált erős tempó hamar meghozta az eredményét. Darwin Núñez szerzett szépségdíjas találatot sarokkal Salah középre küldött labdájából. 1-0. Tíz perccel később az egyiptomi támadta le Courtois-t, aki elkövetett egy rá egyáltalán nem jellemző labdakezelési hibát, ezt Salah kegyetlenül kihasználta és a kapuba gurított. 2-0. Ez nem volt épp egy álomkezdés a blancók számára, ám a Madrid nyugodt tudott maradni, és a 21. percben Vini Jr. egy csodálatos találattal csökkentette a hátrányt. 2-1.

Vini egyenlít

A brazil a tizenhatosnál kapott labdát, elindult befelé, majd három védő mellett találta meg a réseket és csodálatos csavart labdát küldött a kapuba. A vetődő Alisson sem tehtett semmit a remekül eltalált lövés ellen. Az angolok aztán egy kavarodás közben majdnem újabb gólt szereztek, ám Militão végül tisztázni tudott Núñez elöl. Alaba megsérült az eset közben, őt Nacho váltotta. Vini Jr. aztán majdnem újabb gólt szerzett, kísértetiesen hasonló mozdulattal mint az első találatánál, azonban ezúttal honfitársa résen volt a kapuban és hatalmas bravúrral védeni tudott. Még csak a 31. percben jártunk, de remek, helyzetekkel tarkított mérkőzést láthattunk.

Öt perccel később ismét a két brazilé volt a főszerep. Vini Jr. támadta le a hazai kapust, aki próbált csapattársához passzolni, ám végül a Real Madrid 20-asának rúgta a labdát, ami aztán a hazai kapuba pattant. 2-2. Nem sokkal később Courtois játszott Valverdéhez, aki kiugratta Vinit a bal szélen, a brazil pedig remekül gurított középre az érkező Rodrygo felé, ám Robertson az utolsó pillanatban menteni tudott.

play-rounded-fill

Emlékezetes második félidő

A második félidő nem is kezdődhetett volna jobban. A 48. percben a Madrid egy rögzített szituáció révén jutott előnyhöz. Modrić küldött középre okosan egy szabadrúgást, amelyre Militão érkezett, hogy aztán zavartalanul fejeljen nagy erővel a kapuba. 2-3. A címvédő nem állt meg itt, hét perccel később jött a folytatás. Rodrygo játszott össze Benzemával a tizenhatos előterében, majd a francia ballal kapura tekert, ám lövése megpattant Gomezen, így Allison mellett a kapuba jutott a labda. 2-4. Ancelotti fiai tovább nyomtak, aminek meg is lett az eredménye. Modrić támadta az ellenfelet saját térfelén, el is lopta a labdát, így gyors kontratámadás indult. A horvát Vininek passzolt, aki a tizenhatosnál középre gurított Benzemához. A francia rendkívül higgadt volt, visszahúzta a labdát, ezzel elküldte Allisont, majd három védő asszisztálása mellett okosan a kapuba lőtt. 2-5. A Madrid ezt követően már megőrizte három gólos előnyét a visszavágóra, amelyet március 15-én játszanak majd a Bernabéuban.

Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK