Közlemény: Sergio Ramos búcsúzik a válogatottól

Sergio Ramos
Sergio Ramos (forrás: realmadrid.com)

A Real Madrid korábbi kiválósága nem önszántából döntött így, hanem a körülmények miatt látta elérkezettnek a búcsú idejét. Ramos közösségi oldalán jelentette be, hogy visszavonul a válogatottságtól.

Eljött az idő. Itt az ideje, hogy búcsút intsek a spanyol labdarúgó válogatottnak. A La Rojának. Ma reggel felhívott telefonon a válogatott aktuális szövetségi kapitánya, és arról tájékoztatott, hogy nem szerepelek a terveiben, sem most, sem később, függetlenül attól, hogy hogyan szerepelek a klubcsapatomban.

Nehéz szívvel mondom, de ez most egy olyan út vége, amelyről reméltem, hogy sokkal tovább tart majd, és kellemesebb szájízzel érhet véget, összhangban a La Rojával közösen elért sikereinkkel. Őszintén hiszem, hogy ez az utazás olyan befejezést érdemelt volna, ahol én magam hozom meg ezt a döntést, vagy ahol a teljesítményem már nem üti meg azt a szintet, amelyet a válogatottunk megérdemel. És nem a korom, vagy valamilyen más indok miatt, amelyet bár közvetlenül nem hallottam, de egyértelműen éreztem. Hiszen maga a kor nem egy előny vagy hiányosság; ez csak egy szám, amely nem feltétlenül van összefüggésben a teljesítménnyel vagy a képességekkel. Csodálom és irigylem az olyan játékosokat mint Modrić, Messi és Pepe. Ők a tradíciók, értékek, teljesítményelvűség és a futball igazságosságának megtestesítői. Sajnos ez számomra nem adatik meg, mivel a futball nem mindig igazságos és sohasem kizárólag a futballról szól.

Ez olyasvalami, amit el kell fogadnom, bár azzal a szomorúsággal, amelyet most megosztok veletek, mégis felemelt fejjel és rendkívül hálásan ezért a sok évért és a támogatásotokért. Felejthetetlen emlékekkel távozom, a rengeteg trófeáéval, amelyekért küzdöttünk és amelyeket együtt ünnepeltünk, és hihetetlen büszkeséggel tölt el, hogy én lehetek minden idők legtöbb válogatottságával rendelkező spanyolja. Ez a címer, ez a mez és ezek a szurkolók, vagyis ti tettetek boldoggá. Egy olyan ember szenvedélyével szorítok tovább a hazámért, aki elmondhatja magáról, hogy 180 alkalommal képviselhette azt büszkén. Szívélyes köszönetem mindenkinek, aki hitt bennem!

Sergio Ramos

Forrás: Twitter
Komment
  1. A Bayern elleni teljesítményét elnézve Ramosnak alapembernek kéne lennie ebben a spanyol válogatottban. Elég gáz, hogy inkább tesznek be középpályásokat belső védőnek, (mert Pau Torrest meg Eric Garciát ugye nem merik betenni a kezdőbe egy világbajnokságon) meg honosítanak franciákat, mint hogy adjanak még egy esélyt a bizonyításra egy ekkora LEGENÁNAK. Szerintem már csak a jelenlétével is nagy erőt tudna/tudott volna adni ennek a válogatottnak.

Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK