Összefoglaló: Real Madrid – Atlético Madrid (1-1): Döntetlen a derbin

Álvaro
Álvaro (forrás: realmadrid.com)

A madridi derbi ezúttal 1-1-es döntetlennel végződött, miután a matracosok vezető találatára Álvaro válaszolt. Mindkét gól a második játékrészben esett, ráadásul mindkettő fejesgól volt. De nézzük, mi történt a mérkőzésen.

Gyenge kezdés

Az első játékrészben meglehetősen kevés veszélyes helyzetet láthattunk, ráadásul nem volt nagy az iram a pályán. Az első helyzet a blancóké volt, Asensio próbálkozott távoli lövéssel a 9. percben, azonban Oblak, ha fura mozdulattal is, védeni tudott. Az Atlético válasza 13 perccel később érkezett, szintén egy távoli próbálkozás formájában. Carrasco lőtt kapura éles szögből, de Courtois résen volt.

Második félidő

A mérkőzés a második játékrészben is hasonló szellemben folytatódott. Ancelotti fiai birtokolták a labdát, de az Atlético hozta a második félidő első helyzetét, amikor Griezmann lőtt kapura a tizenhatos határáról, azonban a próbálkozása a kapufa mellett hagyta el a játékteret a 61. percben. Két perccel később Valverde küldött kapura egy kipattanót, de célt tévesztett. A vendégek aztán tíz emberre fogyatkoztak, miután Correa egy rendkívül buta és teljesen felesleges mozdulattal lekönyökölte Rüdigert egy labda nélküli szituációban, amit az elkövető pechjére a játékvezető a közelről végig nézett, majd azonnal piros kártyával jutalmazott.

play-rounded-fill

A gólok

Az emberhátrány ellenére mégis az Atlético Madrid lőtte a mérkőzés első gólját. Griezmann küldött középre egy szabadrúgást, amelyre Gímenez érkezett remek ütemben, és a frissen beállt Álvarót megelőzve a kapuba fejelt. 0-1. A blancók Tchouaméni, majd Camavinga révén majdnem kiegyenlítettek, azonban mindkét lövést hárította Oblak.

Az egyenlítő találat aztán egy szöglet után érkezett. Modrić küldte középre a labdát, ahol Álvaro emelkedett óriásit, majd gyönyörű mozdulattal a hosszúba fejelt, úgy, hogy labdája még a kapufát is érintette. Védhetetlen fejes. 1-1. Ez a találat volt Álvaro első gólja a Real Madrid felnőtt csapatában, amelyet rögtön a hazai debütálása alkalmával szerezhetett. A hazaiak az utolsó perceket még megnyomták, ám újabb találat már nem érkezett.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…