Álvaro Rodríguez lehet a Real Madrid következő Raúlja

Álvaro Rodríguez megszerezte első gólját a Real Madrid színeiben az Atlético Madrid elleni rangadón. Érdekesség, hogy edzője és példaképe, Raúl ugyancsak egy madridi derbin szerezte első találatát lassan 30 éve.

A legendás játékos – már akkor is az ikonikussá vált 7-es mezben – 1994. november 5-én vette be a matracosok kapuját, miután az azt megelőző találkozón debütált a Zaragoza ellen. Michael Laudrup passzából lőtt gólt a felsőbe, a mérkőzést 4-2-re nyerte a királyi gárda.

2023. február 25-én utódja ugyancsak egy derbin szerezte első találatát, Luka Modrić szögletét fejelte a kapuba, így egyenlített a csapat a mérkőzés végén. Ez volt a második bajnokija az Osasuna elleni debütálása után, ott két gólpasszal jelentkezett, ám az egyiket les miatt visszafújták.

Mariano és Hazard előtt

Miután felbukkant az első csapatnál, Álvaro már Mariano és Eden Hazard előtt van a választási sorrendben. Ancelotti bízott benne, ő pedig a pályán hálálta meg ezt a bizalmat.

Sajnálatos módon nem ünnepelhette első találatát úgy, ahogy akarta, hiszen a csapatnak szüksége volt még egy gólra, ki kellett használni az emberelőnyt. Alig volt ideje arra, hogy megölelje Valverdét és kimutasson valakire a közönség soraiban.

Álvaro helye a keretben

A Castillában szerzett öt találatával és a Dél-amerikai Ifjúsági Bajnokságban nyújtott teljesítményével (ott is öt gólt szerzett), kiérdemelte helyét az első csapat keretében. „A következő idényt az első csapattal tölti”nyilatkozta Ancelotti a derbi után.

Mariano elhagyja a csapatot és Hazard is a távozók között lehet, 2024-ben pedig Endrick csatlakozik a királyi gárdához, erősítve a támadósort. „Nagy reményeket fűzünk hozzá, ez egy különleges este számára, egy ilyen fontos meccsen szerzett nagyszerű gólt” – mondta róla a mérkőzés után Emilio Butragueño.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK