‘Coquito’ Rodríguez: A fiam rengeteg fejesgólt fog szerezni karrierje során

Álvaro Rodríguez
Álvaro Rodríguez Atlético elleni fejese (forrás: realmadrid.com)

Álvaro édesapja mesélt a MARCA újságírójának arról, hogy fiával milyen sokat gyakorolta azt a fajta fejest, amit az Atlético Madrid ellen láthattunk a fiatal uruguayi támadótól.

A kezdetek

„Azt szerettem volna, ha futballista lesz belőle, öt éves kora óta edzettem. Az alapoktól kezdtük, a labdát a fejére tettem, játszottam vele. Mire 10 éves lett, már elkezdhettem fejleszteni a felugrásait.”

„Pályán edzettünk, a Palamós pályáján, ahol sok barátja volt. Ez elvonta a figyelmét, nekem pedig szükségem volt arra, hogy rám figyeljen. Ezért a barátait is rávettem, hogy dolgozzanak velem és Álvaróval, ők dobálták neki a labdát.”

A technika

„Elmagyaráztam neki, hogy miért kell félig kitárt karokkal fejelnie a labdát. Így amikor felugrott, a könyökét vagy az alkarját is használja, ezért az ellenfelek nem tudják kibillenteni. Rengeteget gyakoroltuk ezt, napi 40-50 fejest csináltunk. Én szoktam a kapuban állni, szerette az edzéseket, tanult és egyre jobb lett. Sok kérdést tett fel.”

„11 éves kora óta gyakorolja azt a felugrást, amit tegnap láttunk tőle. Jobb profillal, bal profillal, homlokkal… Mindig próbáltuk automatikussá tenni ezt az ugrást. Minden edzés kifizetődött, először a Gironánál, majd a Real Madridnál.” „Sok fejesgólt fog szerezni karrierje során, nehéz lesz őt legyőzni a levegőben.”

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…