Ancelotti: Fontos, hogy komplett teljesítményt nyújtsunk

Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

A Real Madrid csütörtök este a Barcelonával találkozik a Király-kupa elődöntőjében. A rangadó előtt Carlo Ancelotti beszélt a csapatról, a középpályáról, illetve Hazard-ról és Rodrygóról is.

A mérkőzés

„Nagy magabiztossággal vágunk a mérkőzésnek, fontos, hogy megmutassuk a karakterünk és a bátorságunk, komplett teljesítményt kell nyújtanunk támadásban és védekezésben is. Alig várjuk ezt a találkozót, ezek a legizgalmasabb meccsek egy játékos számára, nagyon közel vagyunk a döntőhöz.”

„Van mit élveznünk most, igyekszünk a legjobb formánkat hozni. A Szuperkupában hiányzott az elszántság, nem voltunk képesek eldönteni a meccset. Egyéni hibákat vétettünk, ha most is ez történik, az gondot okozhat.”

„Nem hiszem, hogy ez megismétlődik, mert ez egy nagyon fontos mérkőzés és közel állunk ahhoz, hogy megnyerjünk egy számunkra fontos sorozatot. Harcolni fogunk a győzelemért. Nem ez lesz a kulcsfontosságú meccs, de most előnyt szerezhetünk.”

Vini Araújo ellen

„Vini a világ egyik legjobbja, gyakran ő dönti el a mérkőzést a mi javunkra. Természetes, hogy rá támaszkodunk, mert ő az egyik legjobb. Araújo egy nagyon jó hátvéd, szórakoztató összecsapás lesz. Remélhetőleg Vini kerül ki belőle győztesen.”

Hazard és Rodrygo

„Hazard jól érzi magát és edz. Szeretne lehetőséget kapni és a következő pár meccsen sor kerülhet erre. Rodrygo úgy tűnik, rendben van, a döntéseket a keret kihirdetése előtt hozzuk meg.”

Játékvezetők

„Véleményem szerint nincs korrupció a játékvezetésben. Nem tudom, mit tesz majd a játékvezető, megpróbálja majd a legjobb teljesítményt nyújtani.”

Tchouaméni és Camavinga

„Az a legfontosabb, hogy Tchouaméni jól érzi magát és fizikálisan teljesen rendben van. Készen áll arra, hogy a kezdőcsapat tagja legyen. Camavinga szintén remekül van. Két ilyen játékos nagyon jól jön a keretben.”

Benzema dicsérete

„Amit Karim tett, azért csak hálásak lehetünk, trófeákhoz segített minket tavaly. Reméljük, idén is hálálkodhatunk neki, remekül teljesít. Kulcsfontosságú az, hogy Karim bevethető az idény ezen szakaszában, így nagyobb eséllyel nyerhetünk trófeákat.”

Erősségek védekezésben

„Rüdiger mindig koncentrál. Rengeteget fejlődött. Még javulnia kell a labdakihozatalokban, de védekezésben sokkal erősebbek vagyunk, ha Militãóval együtt játszanak középen.”

Középpálya – Modrić és Kroos nélkül

„Elképzelhető. Holnap meglátjuk. Számításba kell venni, hogy rengeteg dologra van szükség egy ilyen meccsen: energiára, karakterre, labdakezelésre… Kroos nem biztos, hogy kezdő lesz az erőnlét miatt, de be is kerülhet, mert bátor, tapasztalt és rengeteget tud. Ezen a szinten át kell gondolni, hogy ki maradjon ki a kezdőből.”

A Barca legyőzésének vágya

„Nem azért várjuk ezt a meccset, mert visszavághatunk a Szuperkupáért, közel vagyunk egy másik trófeához, és ha ez a csapat közel kerül egy címhez, a vágy is fokozódik.”

A csapat jelenlegi helyzete

„A tavalyihoz képest két ponttal gyűjtöttünk kevesebbet az idény ezen szakaszában, de most még versenyben vagyunk a kupában és tavaly a BL-nyolcaddöntő odavágóján is kikaptunk. Nem vagyunk rosszabb helyzetben, a megérdemelt helyen vagyunk. „

„A jó része még csak most következik, ez az idény fontos szakasza. Ha így vágunk neki a márciusnak, az azt jelenti, hogy minden sorozatban versenyképesek vagyunk. Biztos vagyunk benne, hogy nyerhetünk valamit.”

 Kezdőcsapat

„Nyolc hónap telt el az idényből, de még mindig nem tudom, kik alkotják majd a kezdőt. Minden meccsre a legjobb csapatot kell választanom, ez nem az első tizenegy játékost jelenti.”

A kupa fontossága

„Kezdetben nem ez a legfontosabb sorozat, de az elődöntőben már azzá válik. A korai fordulókban nem mindig a legjobb csapattal állsz ki, de a döntő közeledtével felértékelődik a szerepe. Ez a sorozat más, 270 perc választ el a győzelemtől. A bajnokság egy másik történet, ahogyan a Bajnokok Ligája is.”

Nyomás alá helyezni a Barcelonát

„Egy nagyon erős ellenféllel játszunk, szórakoztató meccs lesz és a szurkolók is élvezni fogják. 180 percből áll a párharc, a tét pedig a döntő.”

A FIFA The Best gála

„Nem annyira fontos. A díjaknál nagy szerepet játszott a világbajnokság, mivel Argentína teljesen megérdemelten nyerte meg a vb-t, így természetes, hogy Messi, Martínez és Scaloni nyerte a díjakat. Nem tudom megnevezni a három saját kedvencemet, de mindhárman a Real Madrid játékosai.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…