Összefoglaló: Real Madrid – Barcelona (0-1)

Vini Jr.
Vini Jr. (forrás: realmadrid.com)

Hiába játszott végig fölényben a Real Madrid, Militão öngóljának köszönhetően mégis a Barcelona örülhetett a Király-kupa-elődöntő első mérkőzésének lefújásakor. A katalánok tehát egygólos előnnyel várhatják a visszavágót, amelynek majd a Nou Camp ad otthont. De nézzük, mi történt a mérkőzésen.

Az első félidő

Az első helyzetre nem kellett sokat várni, Luka Modrić lőhetett kapura egy gyors kiugratást követően még az első percben, és bár az oldalhálóba lőtt, lesen is tartózkodott, így ha jobban céloz, akkor sem lett volna meg a vezető találat. Nem sokkal később Karim Benzema be gyönyörű lövése révén talált be a Real Madrid a Barcelona kapujába, ám a francia találatát les címén érvénytelenítette a játékvezető.

A mérkőzés képe egyáltalán nem indokolta ezt, de a Barcelona vezetést szerzett. Az előny egy rendkívül szerencsés (vagy épp szerencsés) találatnak köszönhetően érkezett el a katalánokhoz, hiszen Kessie lövését Courtois védeni tudta, a kipattanó azonban Militãóra pattant, a brazilról pedig egyenesen a kapuba, amit még a menteni igyekvő Nacho sem tudott megakadályozni. A katalán támadó a leshatárról indult a lövése előtt, ám a VAR megállapította, hogy néhány cm-rel a védő mögött tartózkodott, így a találatot érvényesnek minősítette a bíró.

play-rounded-fill

A második játékrész

A második félidőben tovább javult a blancók játéka, de nem eléggé. Egyértelmű volt, hogy az egyenlítés mielőbbi kiharcolása a hazaiak célja, azonban nem tudták megszerezni az áhított találatot.

Vinícius volt kellően agresszív és nagyon élt a brazil, de valamennyire vissza kellett fognia magát, köszönhetően a korábban begyűjtött sárga lapja miatt, amit hosszasan vitatott a játékvezetőnél. Vini megpróbálta tüzelni a közönséget és a társait, de eredménytelenül.

A Barcelonánál csak másodperceket töltött a labda, mégis Kessie szerzett majdnem gólt. Már-már úgy tűnt, hogy a vendégek játékosa betalál, ám lövésével Ansu Fatit találta telibe, akiről a labda a kapu mellé pattant, így a blancók fellélegezhettek. Az időhúzás minden lehetséges technikáját bevető Xavi és a katalán együttes örülhetett, hiszen kitartottak az utolsó pillanatig, és Rodrygo 90. percben megeresztett ígéretes lövése sem hozta meg az egyenlítő találatot a hazaiak számára.

Az elődöntő első mérkőzése tehát 0-1-es eredménnyel zárult, a visszavágóra április 5-én kerül majd sor a Nou Campban. (Arról már ne is beszéljünk, hogy március 19-én bajnoki El Clásico következik.)

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK