Owen: Bellingham nem tud rossz döntést hozni

Interjú 2023

A Liverpool és a Real Madrid korábbi kiválósága nyilatkozott egy eseményen többek között a Jude Bellingham körül kialakult helyzet kapcsán, hiszen a Dortmund fiatal angol játékosa jó eséllyel valamelyik korábbi csapatában köt majd ki.

Bellingham lehetőségei

„A Real Madrid egy egyszerűen fenomenális klub, amelyre az egész világ irigykedik a megnyert trófeáik és sikereik miatt. Mindig ott voltak a világfutball legnagyszerűbb klubjai között.”

„Amikor a Real Madrid bejelentkezett értem, nem tudtam figyelmen kívül hagyni azt, hogy mennyire hívogató egy másik országban való szereplés lehetősége; a fehér mez, a stadion, azok a nagyszerű játékosok és minden egyéb, a klub történelme…”

„Ez mindenki számára rendkívül csábító. A másik oldalon azonban ott van az, hogy a Premier League jelenleg vélhetően jobb bajnokság, mint amikor nekem kellett döntenem. A LaLiga akkor a világ legjobbja volt, most pedig a PL az.”

„Adott egy játékos, aki hazatérhet az Egyesült Királyságba, és nyilvánvalóan egy nagyszerű klubban játszhat, amelynek komoly múltja van.”

„Nincs jó vagy rossz döntés. Szerintem Bellingham egyszer el fogja hagyni a Dortmundot, én pedig biztos vagyok abban, hogy a Liverpool még hosszú évekig erős, domináns klub lesz.”

„Senki nem megy sehová. Mindig lesznek nagy klubok. Szóval nehéz döntés lesz még akkor is, ha csak kettő közül kell választania, de biztos vagyok abban, hogy sok klub szeretné őt megszerezni.”

Aranylabda

„Az Aranylabdához először is elég jónak kell lenned. Aztán egy olyan csapatban kell játszanod, amely nagyon sikeres, vagy egy olyan válogatottban, amely nagyon sikeres. Szóval ha Anglia megnyerné a világbajnokságot, ő pedig kezdő lenne, akkor jó esélye lenne rá.”

„Klubszinten sincs ez másképp, ha egy olyan klubhoz igazolna, amellyel megnyerné a BL-t és a bajnokságot is, és a csapat egyik legjobbja lenne, akkor komoly esélyei lennének a végső győzelemre. Az év legjobb játékosának elképesztőnek kell lennie a teljesítményét illetően.”

„Amikor megkaptam ezt az elismerést, 28 vagy 30 gólt lőttem a Liverpoolban. Öt trófeát nyertünk abban a naptári évben. Kijutottunk a válogatottal a vb-re, volt egy németek elleni, 5-1-re megnyert meccs, ahol mesterhármast lőttem.” „Szóval válogatott szinten és klubszinten is magas szintet hoztam, erre van szükség ehhez, de emellett trófeákat is magasba kell emelned. Nem kérdés, hogy Bellingham, Foden és a többiek is esélyesek lehetnek. Már most sok válogatottságuk van, nagyszerűek lehetnek Anglia számára a jövőben.”

Forrás: 90min
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK