Ruibal szerint szándékosan félreértelmezték a Viníciusszal kapcsolatos mondatait

Ruibal és Vini Jr.
Ruibal és Vini Jr. (forrás: realmadrid.com)

A Real Betis játékosa, Aitor Ruibal közleményben reagált a Viníciusszal kapcsolatos, sajtó által kiragadott mondataira, mivel véleménye szerint ezek nem a teljes mondanivalóját tükrözték a brazil játékossal kapcsolatban és minden érintett imázsának ártanak.

A Real Betis – Real Madrid bajnoki mérkőzés után Ruibal egy interjú során elmondta, hogy normális, hogy a szurkolók inzultálják Vinícius-t, mivel a játékos mindig összeveszik velük.

A 26 éves szélső szerint annak érdekében, hogy olvasottságot és kattintásokat generáljanak, szándékosan lerövidítették a mondandóját, és bár kitart a válasza mellett, úgy gondolja, hogy az a teljes mondandójával együtt nyer valós értelmet.

Emellett idő közben napvilágot látott az is, hogy Vinícius-nak ismét rasszista szidalmakat kellett elviselnie a mérkőzésen, ami már a nyolcadik alkalom az idényben. Ebben az aggasztó légkörben nem meglepő, ha néhányan félreértelmezték Ruibal szavait.

Íme a játékos közleménye:

„Szép napot minden beticónak, madridistának és futball szurkolónak. Szeretnék néhány dolgot tisztába tenni a sajtóban megjelent mondataim kapcsán.”

„Először is: Ezeket kiragadták a szövegkörnyezetükből, lerövidítve egy átfogó választ, amelyet egy konkrét kérdésre adtam a Vinícius körül az elmúlt időszakban kialakult helyzet kapcsán.”

„Másodszor: Soha, semmilyen okból nem állt és nem áll szándékomban Vinícius lejáratása ezekkel a mondatokkal. Soha nem helyeselném azt, ha az emberek bármilyen kontextusban is sértegetik az egyik kollégámat.”

„A mérkőzés után megjelent szerencsétlen szalagcímek téves értelmezésre adnak okot, amely bemocskolja a nevemet, a klubom nevét és a szurkolóimat is. Ezért fenntartom a jogot arra, hogy megtegyem a megfelelő lépéseket, amelyek hozzájárulnak minden érintett fél becsületének tisztára mosásához.”

„A mondataimat és véleményemet fenntartom. A tisztelet teljes hiánya, amelyet néhány médium az én és a beticók imázsával szemben tanúsít, ártalmas az újságírás számára, amelynek tisztának és átláthatónak kellene lennie. Teljes mértékben visszautasítom, hogy kattintásvadászat eszközeként használjanak.”

Egyébként az alábbi mondatok jelentek meg a játékostól a találkozót követően Vini kapcsán:

„Feltételeznie kell, hogy bele fognak rúgni, mivel sokat próbál cselezni. Szerintem igazából ő is sokszor veszekszik a szurkolókkal. Ezen a meccsen közelről láthattam, folyamatosan magyaráz a szurkolóknak, számukra normális, hogy szidalmazzák. Én is elmegyek más csapatok pályájára, ahol 90 percen át szidnak. Ez normális, az emberek próbálnak kizökkenteni, néha sikerül nekik, néha nem.”

Forrás: football-espana
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…