Mi lesz veled, Asensio?

Asensio
Asensio és Lunin (forrás: realmadrid.com)

A spanyol támadó és a klub elképzelései eddig nem találkoztak a játékos szerződésének meghosszabbítása kapcsán.

Marco Asensio a Real Madridban szeretne maradni, a klub pedig szeretné a soraiban tudni a spanyol támadót a következő években. Ezek alapján úgy tűnhet, hogy a játékos jelenlegi, június 30-án lejáró szerződésének meghosszabbítása gond nélkül megtörténhet.

A valóság azonban árnyaltabb ennél. Az egyeztetések holtpontra jutottak, a megegyezés egészen távolinak tűnik, köszönhetően a Jorge Mendes által képviselt játékos elvárásai és az ilyen helyzetekben nem túl rugalmas Real Madrid elképzelései közötti eltérésnek.

A Real Madrid elképzelése

Asensio néhány hónappal ezelőtt kapott egy szerződéshosszabbítási ajánlatot, amelyet nem fogadott el. A Madrid ajánlatában a jelenlegi fizetésénél félmillió euróval kevesebb szerepelt, miközben a játékos szeretett volna fizetésemelést kicsikarni, amivel évi nettó hatmillió eurót kereshetne. A Madrid egészen eddig úgy gondolta, hogy az évi nettó négymillió eurós ajánlata összhangban van a játékos elmúlt években nyújtott teljesítményével és azzal, amit a támadó a jövőben nyújthat. És innen nem is szándékoznak elmozdulni.

A Real Madrid szeretné, ha Asensio a következő három idényt a Madridban töltené, de nem minden áron. A klub szerint top játékosról van szó, de a teljesítménye alapján második vonalas játékosként tekintenek rá a vezetőségnél.

A támadósorban ott van előtte Benzema, Vinícius, Rodrygo és Valverde, továbbá 2024-ben érkezhet Haaland vagy Mbappé, de Endrick megérkezésével is lehet számolni.

Asensio terve

Asensio mindig is szerette volna meghosszabbítani szerződését a Real Madriddal, de azt remélte, hogy a klub nagyobb erőfeszítéseket tesz ennek érdekében, és az elé rakott ajánlat alapján nem érzi azt, hogy megfelelően bánnának vele.

Az előző idényben a játékos úgy döntött, hogy befejezi együttműködését korábbi ügynökével, Horacio Gaggiolival, hogy Jorge Mendessel dolgozhasson. Egy évvel szerződése lejárta előtt a szurkolók ezt egy olyan lépésnek vélték, amellyel a játékos a Real Madridtól való távozását készíti elő, de ennek ellentétéről volt szó, a cél a szerződésének meghosszabbítása volt.

Remekül beilleszkedett a klubba, a városba, és nem szeretne mást, mint folytatni az itteni életét. Mindenesetre úgy tűnik, hogy némi fizetéscsökkenéssel érheti el ezt. Azonban kérőkben biztosan nem lesz hiány, az AC Milan és több angol klub, sőt, még a Barcelona érdeklődéséről már most is lehet hallani.

Komment
  1. Többet kéne játszatni, de az is igaz, hogy ha többet játszott, nem húzta a csapatot, csoda cserének jó, többnyire a bajnokságban. Ennyi év után, nem tudom miért remél fizetés emelést, ennyi játékidővel. Pókhálózza ki a felső sarkot minden meccsen, amikor játszik, nem lesz gond a szerződéssel sem, de így… Stabil, közepest hoz.

Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK