Hazard kitölti 2024-ig szóló szerződését

Hazard
Hazard a Cacereño ellen (forrás: realmadrid.com)

Eden Hazard, a Real Madrid (észrevétlen – a szerk. kieg.) belga támadója ki akarja tölteni 2024-ig szóló (az irritálóan magas fizetést adó – a szerk. kieg) szerződését a spanyol fővárosi együttesben. A 32 éves játékos februárban találkozott a klub vezetésével, és úgy tűnik, hogy a döntés megszületett. Szakmai és személyes okokból is maradni fog.

Kiveszi a részét?

Hazard ebben az idényben mindössze 7 (!!) alkalommal lépett pályára a Real Madrid színeiben, ráadásul egyszer sem töltött a pályán 90 percet. A leghosszabb idő, amit egyhuzamban lejátszott, az 67 perc volt, erre a negyedosztályú Cacereño elleni Király-kupa-mérkőzésen került sor. Az AS mérkőzésre kilátogató riportere szerint „alig ért labdába, amikor pedig mégis, semmi különöset nem csinált vele”. Kevesebb mint 20 másodperccel azután, hogy elhagyta a pályát, Rodrygo megszerezte a csapat győztes gólját.

De miért akar maradni?

No igen, erre a kérdésre az ember összeráncolja a homlokát. A The Athletic cikke szerint a játékos a következő idény végéig szeretne a Real Madridnál maradni, ugyanis ekkor jár majd le a szerződése, amely a klub legjobban fizetett játékosává teszi őt, erről a pénzmennyiségről pedig esze ágában sincs lemondani. Emellett azt is elmondhatja magáról, hogy ő a klub történetének legdrágább igazolása, hiszen 100 millió euróért érkezett, de ez az összeg 160 millió euróig is felmehet, ez pedig jóval magasabb, mint amit a klub 2013-ban Gareth Bale-ért fizetett (101 millió euró).

A játékost sérülések kényszerítették a partvonalon kívülre spanyolországi tartózkodásának legnagyobb részében, de a szurkolók a hozzáállását is megkérdőjelezték. Mondhatná az ember, hogy ez amolyan Bale féle hozzáállás, de álljunk meg egy pillanatra. Miközben Hazard minden erejével azon van, hogy kitöltse szerződését, még csak a nyomába sem ér annak, amit Bale a Madridban elért. Gareth megnyerte a Király-kupát egy felejthetetlen szólógólnak köszönhetően egy Barcelona elleni döntőben, Hazard pedig négy év alatt egyszer sem lépett pályára El Clásicón.

Hazard teljesítménye

Jobb, ha ezt Eden nem látja majd. Szóval. A Sofascore adatai szerint a játékos 7 meccsen lépett pályára, 1 gólt szerzett, a hőtérképe pedig olyan, mintha ott sem lett volna. A koncentrált helyezkedés teljes hiánya látható ezen, ami vélhetően annak is köszönhető, hogy az átlagos pályán töltött ideje még az egy félidőt sem éri el. Az idény során 4 alkalommal lőtt kapura, ebből 2 lövés találta el a kaput, 1 lövést blokkoltak, egy pedig mellé ment. A statisztikákat böngészve felmerül a kérdés, hogy lehet-e itt bármibe kapaszkodni?

Irány az MLS?

A The Athletic szerint kizárólag egy Amerikából érkező jó ajánlat győzné meg őt arról, hogy elhagyja a Real Madridot. Más szóval, ha az MLS bejelentkezik, akkor megtörténhet a váltás. De eddig egyetlen klub sem próbálta meg elcsábítani a játékost.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK