Ancelotti: Hamar sikerült fordítanunk

Ancelotti
Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

Az olasz mester megtartotta szokásos mérkőzés utáni sajtótájékoztatóját, ezúttal az Espanyol elleni 3-1-es bajnoki győzelmet követően.

A meccs

„Jól teljesítettünk a meccsen. Nem kezdtünk jól, eléggé rosszul alakulhattak volna a dolgok. Kicsit őrült volt a meccs eleje. A gól a hozzáállásunkra nem volt hatással, mivel hamar sikerült felállnunk, lényegében már az első félidőben, a másodikban pedig mi irányítottuk a történéseket. Megkértem a játékvezetőt, hogy magyarázza el Vinícius sárga lapját, ő pedig azt mondta, hogy mezhúzásért osztotta ki.”

Tchouaméni

„Úgy gondolom, hogy Tchouaméni jól játszott. Néhányszor elveszítette a labdát, az ilyen meccsek nem neki valók. Fantasztikus védekező képességei vannak, de ha labdát kell tartani, akkor nem fogja a legjobbját megmutatni. Jó formában van, bízunk benne a következő meccseken.”

100 bajnoki győzelem

„Irány a következő 100! Elöl nagyon mozgékonyak voltunk, megpróbáltunk a szélen több támadást vezetni, mivel Rodrygo keményen dolgozott ott, Vinícius gólja is innen jött. Jobb oldalról volt a legtöbb lehetőségünk.”

Liverpool

„Az előző idényben a Chelsea ellen is nagy előnyünk volt, de a visszavágón nagyon szenvedtünk. Jelenleg egyértelmű, hogy esélyesek vagyunk, nagy az előnyünk. Másrészt azonban 90 percet kell lejátszanunk úgy, ahogy az első meccsen is tettük, figyelembe véve, hogy előnyben vagyunk. Nem próbáljuk ezt titkolni, és remélhetőleg előnyt tudunk belőle kovácsolni. Nem ülhetünk rá az eredményre.”

Vini Jr.

„Példás hozzáállást mutatott az egész meccsen. Nem reklamált, semmit nem mondott. Igazán jól játszott, ezt kell folytatnia.”

Camavinga

„Camavinga nagyon fiatal, nem szokott hozzá ahhoz, hogy baloldali védő legyen. Javulnia kell. Szeretnénk beljebb játszatni, nem szélső védőként.”

Játékrendszer

„A rendszer az ellenfél stratégiájától függ. Ha lezárják a területeket középen, ahogy az Espanyol is tette ma, akkor jobb, ha van két szélsőd. Ha több a terület középen, ahogy a Betis ellen, akkor jobb, ha van egy olyan játékmestered, mint Rodrygo. A letámadásaink jobban működnek egy játékmesterrel. A 4-4-2 védelemben a legjobb megoldás arra, hogy nyomást gyakorolhass elöl.”

play-rounded-fill

Vezetői tanácskozás

„Tudom, hogy lesz. Nagyon fontos téma, de én inkább szeretnék a következő meccsre koncentrálni.”

Militão és Rodrygo bajnoki góljai

„Militão nagyszerű csatár lenne, de nem tudom, hogy Rodrygo jó védő lenne-e. Volt olyan, hogy sokat segített a védekezésben. Militão nagyon erős támadásban, Rodrygo pedig kevesebb gólt szerez, mert kértem, hogy segítsen ki hátul.”

Harc a végsőkig

„Nagyon nehéz mindhárom sorozatban elmenni a végéig. A bajnokságban és a kupában is hátrányban vagyunk, a BL-ben pedig van egy kis előnyünk, és ez a világ legkeményebb sorozata.”

Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…