Benzema dühösen reagált Deschamps nyilatkozatára

Karim Benzema
Karim Benzema (forrás: realmadrid.com)

Didier Deschamps egy francia lapnak adott hosszabb interjút, melyben beszélt arról is, hogy mi történt Karim Benzemával a világbajnokságon. A játékosnak nagyon nem tetszett, amit az edző mondott, ennek pedig hangot is adott közösségi oldalán.

Deschamp nyilatkozata

„Ezzel kapcsolatban egyetlen igazság van, és ezt Karim is nagyon jól tudja. November 14-én csatlakozott hozzánk, úgy, hogy ezt megelőzően klubjában alig szerepelt sérülés miatt. Egyéni edzésmunkát végzett, a csapatedzésekhez való visszatérését el kellett halasztani. Számomra nem volt teljesen tiszta, hogy kezdhet-e az osztrákok elleni első meccsen.”

„Amikor megsérült, az orvosunk egy MRI vizsgálatot végzett rajta az Aspetar magánkórházban. Karim elküldte az eredményeket a madridi orvosának, aki másodvéleményt adott. Amikor Karim visszatért a hotelba, már éjfél is elmúlt. Elmentem a szobájába az orvosunkkal, aki átadta nekem az MRI-vel kapcsolatos jelentéseket.”

„Karim mérges volt, hiszen a világbajnokság nagyon sokat jelentett neki. Elmondta, hogy neki annyi. A legjobb esetben is december 10-én tudta volna megkezdeni az edzéseket.”

„A közösségi oldalán ezzel kapcsolatos posztjában kifejezte csalódottságát amiért távoznia kell, de azt is, hogy ez saját döntésén alapul és a csapat érdekében teszi.”

„Nagyjából 20 percet töltöttünk nála. Amikor elmentem, mondtam neki, hogy nem kell kapkodnia, szervezze meg a visszatérését a csapatmenedzserrel. Amikor felkeltem, megtudtam, hogy elment. Ez az ő döntése volt, ő sem mondana erről mást, én pedig megértettem és elfogadtam ezt.”

„Egyetlen játékos sem örült a távozásának, annak ellenére, hogy ezt lehetett hallani vagy olvasni. Ezt Karim is tudja. Nem tudom, hogy ezeket a pletykákat ki indította el. Ez már nem is vita tárgya, hanem szimpla rosszindulat. Ha mosolyogtunk, az nem azért volt, mert Karim távozott, hanem azért, mert a csapat nyerésben volt.”

„Később felhívtam, hogy beszámoljak neki a szerződéshosszabbításomról. Hosszasan beszélgettünk. Aztán nemrég ismét beszéltünk, szerettem volna megtudni, hogy mit gondol a későbbi behívókról, de megerősítette nekem a döntését, miszerint befejezte válogatott karrierjét. Az okokról ne kérdezzenek, rajta áll, hogy azokat kommunikálja-e vagy sem.”

Benzema reakciója

Közösségi oldalán Karim Benzema szinte azonnal reagált a megjelent interjúra, néhány részt idézett belőle, majd egy bohóc emojit és a „Micsoda arcátlanság!” kifejezést tette hozzá. Aztán a következő videójában egy férfi ismételgette azt, hogy „Hazudsz!”, ő pedig az alábbi feliratot tette hozzá: „Szent Didier! Jó éjt!”, és ismét egy bohóc emoji.

Legújabb bejegyzésében pedig egy saját fotójára az alábbi szöveget írta: „Nos, magyarázatot kell adnom az embereknek.”

Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK