Raúl is az első csapat edzőjelöltjei között

Raúl
Raúl a Castillában (forrás: realmadrid.com)

A jelenleg a Real Madrid Castillát irányító klublegenda élvezi a blancók sportvezetésének támogatását, így ő is ott van a 2024-ig szerződéssel rendelkező Ancelotti utódjelöltjei között.

Raúl González Blanco, az örökös kapitány, aki a Real Madrid történetének legtöbb mérkőzésével rendelkező játékosa (741), jelenleg az utánpótlásbázison dolgozik a fiatal madridistákkal. A Castillánál végzett remek munkája (jelenleg a saját csoportjuk harmadik helyén állnak) felkeltette angol és német klubok érdeklődését. De ahhoz is jó muníció, hogy a jövőben betölthesse az első csapat vezetői posztját.

Carlo Ancelotti szerződése 2024-ben lejár, Raúl pedig az egyik nagy esélyes az olasz helyének átvételére. Ancelotti a brazil szövetség fő célpontja a következő időszakra. Ahogy az UOL Esporte nemrég beszámolt róla, az olasz mester ügynöke, Frank Trimboli Brazíliába utazott, hogy első kézből értesüljön arról, hogy mik a brazil vezetők elképzelései. Utazását sokan úgy értelmezték, hogy ezzel felmérte a terepet, és azt, hogy Ancelotti számára megfelelő lenne-e a hely a munkavégzésre. Az, hogy Raúl a klub utánpótlás részlegénél dolgozik, némi megnyugvást ad a klubvezetésnek arra az esetre, ha az olasz mester rábólint a brazil ajánlatra.

Vezetési készségek, karizma, a klub mély ismerete, technikai képességek. Ezek mind olyan érvek, amelyek Raúl mellett szólnak. Emellett 2013 óta a klub már inkább olyan edzőknek szavaz bizalmat, akik megfordultak az utánpótlás részlegnél. Igazából a legutóbbi 5 edző közül négy ilyen volt: Benítez, Lopetegui, Zidane és Solari. Ancelotti az egyetlen kivétel.

Raúl a maga részéről tiszta elképzelésekkel rendelkezik attól, hogy milyen lépéseket szeretne megtenni. Első helyen a Real Madrid áll, a B terv pedig a Premier League. Ez a két opció lebeg a szeme előtt. Ha nem jön össze számára az első csapat kispadja, úgy megfontolja, hogy elfogadja az Angliából érkező ajánlatok egyikét. Múlt hónapban a Leeds United tett ajánlatot neki, hogy betöltse Jesse Marsch helyét. Mindenesetre a Raúl úgy gondolta, hogy nem ez a megfelelő pillanat, hogy átvegye azt a projektet.

Miután megnyerte csapatával a klub történetének első Ifjúsági Ligáját 2020-ban, most az álma az, hogy a Castillát eljuttassa a másodosztályba. Egy ilyen eredmény is fontos lökést adhat ahhoz, hogy első számú opcióként tekintsenek rá az első csapat edzői székének betöltésére Ancelotti távozása esetén.

A klubvezetés úgy gondolja, hogy Raúl nem csupán a csapat teljesítményére volt komoly hatással, de több játékos egyéni fejlődésére is. A leginkább szembetűnő közülük Álvaro Rodríguez, a madrid akadémiájának legújabb reménysége. A klub sportvezetése úgy gondolja, hogy Raúl készen áll arra, hogy bekerüljön az edzői elitbe, és a jövőben átvegye az első csapat irányítását. Az utolsó szó Florentino Pérezé lesz.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK