A Barcelona és a Real Madrid kapcsolata megromlott

Laporta és Pérez
Laporta és Pérez (forrás: realmadrid.com)

A spanyol labdarúgásban már semmi nem lesz a régi. A Real Madrid és a Barcelona, vagy más szóval Joan Laporta és Florentino Pérez az elmúlt három évben sok dologban kéz a kézben járt. Persze nem mindenben, hiszen hosszú távon mindenki a saját érdekeit védi, de most, a Negreira ügy kapcsán a két klub eltávolodott egymástól, a szakadék a Real Madrid hivatalos közleménye után pedig még nagyobb lett.

Három héten belül két El Clásicót is megrendeznek, az elsőre már most vasárnap sor kerül. A feszültség a tetőfokára hág, és ha papíron nem is tűnt logikusnak, hogy a két fél megrendezze a szokásos, meccs előtti vezetőségi közös ebédet, most már biztosan nem lesz ilyen alkalom, ami egyértelművé teszi, hogy a két klub vezetői közötti kapcsolatban nagy visszalépés történt.

Hivatalos kommunikáció még nem érkezett azzal kapcsolatban, hogy a bajnokságban hagyományként megrendezett ebéd elmarad, azonban biztosan így lesz. A két fél a közelmúltban sokszor találkozott egymással, erről sok szó esett, de az igazság az, hogy semmi értelme nem lenne annak, hogy most összeüljenek a felek egy asztal köré, viccelődjenek, beszélgessenek és így tovább.

A Real Madrid vezetői a saját érdekeiket védik. Utolsó klubként kizárólag akkor tettek lépéseket a Negreira ügy kapcsán, amikor az ügyészség hivatalosan is elindította azt. Ekkor döntötték el, hogy részt vesznek a tárgyalásokon. Úgy gondolják, hogy minden, ami következik, a Real Madridot fogja leginkább negatívan érinteni, ők pedig az utolsó pillanatig védeni fogják a klub érdekeit.

A Real Madrid közleményére adott válaszával Laporta sem hagyott sok kétséget. A kapcsolat megromlott. Ez nem azt jelenti, hogy nem lesznek a Real Madrid képviselői az elnöki páholyban, Florentino Pérez biztosan nem hagyja ki az utazást. A Barcelona stadionja egy igazi katlanná változik vasárnap, ez biztos, és ezt érezni fogja az a 300 bátor madridista is, aki kilátogat a mérkőzésre. Ez egy olyan helyszín, amely az utóbbi időben nem csak a blancók szurkolóival barátságtalan.

Ahogy a MARCA már korábban megírta, a Szuperliga ügye független a jelenlegi helyzettől. A Barcelona azért vesz részt a kezdeményezésben, mert úgy gondolja, hogy a gazdasági problémáira ez lehet a legjobb megoldás.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK