Ancelotti: Végig fegyelmezettek voltunk

Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

A Real Madrid olasz szakvezetője a Liverpool elleni BL-nyolcaddöntő visszavágójának megnyerése után is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját, ahol a mérkőzésről, a folytatásról és néhány játékosáról is beszélt.

A mérkőzés

„Jó meccs volt, komplett teljesítményt nyújtottunk. Akár el is csúszhattunk volna mint egy banánhéjon, de már a meccs elején is fegyelmezettek voltunk, észben tartottuk az elképzeléseinket, és erősen is fejeztük be a meccset. Mindegy, hogy ki lesz a következő ellenfél, nem preferálok senkit. A célunk a győzelem, ahhoz pedig minden kört sikerrel kell vennünk. Az olasz futballból három csapat is versenyben van, ami nagyszerű az olasz focinak.”

„Komoly kvalitások, tapasztalat, energia és csapatszintű elkötelezettség jellemzi ezt a keretet. Modern együttes vagyunk, mivel mindegyik megvan bennünk. Modrić és Kroos briliáns teljesítményt nyújtottak, nagyszerűen hozták ki a labdát, sokat segítettek, hogy irányításunk alatt tarthassuk a meccset. Modrić és Kroos nem az eddigi karrierjük miatt játszanak, hanem azért, mert megérdemlik.”

A BL

„Az előző idény hatalmas önbizalmat adott, ez ebben a párharcban is kiütközött, mindkét meccsen egy nagyon erős ellenfél ellen. Most következik a negyeddöntő, ahol vannak meglepetések, mint az olasz csapatok, akiktől senki nem várta, hogy idáig jutnak. A BL nagyon kemény sorozat, a végsőkig küzdened kell.”

Cserék

„Vártam, mert a csapat jó formában volt. Nem kell változtatnom csak azért, hogy cseréljek. Néhányat aztán cseréltem, hogy megállítsam a játékot és megnyerjük a meccset.”

Nacho dicsérete

„Nacho klasszis teljesítményt nyújtott. Nem könnyű Salah ellen játszani, ő pedig briliáns volt. A problémák akkor kezdődnek, amikor a srácokat nem a posztjukon kell játszatnom. Nagyon szeretnék mindenkinek játékperceket adni, de ezt egyszerűen nem lehet, a hozzáállásukat kell néznem. Ceballos és Nacho látványosan kihasználják a kapott időt.”

Vini Jr.

„Számomra ő a világ legjobbja. Döntő fontosságú volt, mivel ő adta a gólpasszt, és minden alkalommal, ha előre tört, veszélyt jelentett.”

Fiatalság és tapasztalat

„A játékosok az intelligenciájuknak és alázatuknak köszönhetően teremtik meg a hangulatot. A veteránok alázata nagyon fontos, mivel nem helyezik magukat előtérbe. Aztán nagyon fontos a fiatalok türelme is, mivel tudják, hogy olyanok vannak előttük, akik fantasztikus karriert futottak be.”

Camavinga

„Nagyon jó időszakban van, kihozza belőle a maximumot. Remekül játszik Kroos és Modrić mellett. Amikor Kroos visszalép, hogy labdát szerezzen, neki megvan a lehetősége, hogy előretörjön. Remekül játszott.”

Benzema

„Ez egy kisebb rúgás. Kicsit fájdalmas volt neki, még most is fáj, de szerintem gond nélkül felépül vasárnapra.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…