Benzema: Vasárnapra jól leszek

Karim Benzema
Karim Benzema (forrás: realmadrid.com)

A játékosok közül a meccs legjobbjának választott gólszerző, Karim Benzema, Fede Valverde és Thibaut Courtois válaszolt az újságírók kérdéseire a Liverpool elleni 1-0-s hazai győzelmet követően.

Benzema

„Kemény mérkőzés volt egy remek ellenfél ellen, de az első pillanattól megmutattuk, hogy mi akartunk előnybe kerülni. Nagyszerű meccset láthattak a szurkolók, ott vagyunk a negyeddöntőben.”

„A labdarúgás a mai világban a visszaállásról szól. Mindenki többet akar, de néha szenvedned kell egy mérkőzésen. A legfontosabb a győzelem és a továbbjutás.”

„A sípcsontomra kaptam egy ütést, de vasárnapra jól leszek.”

„Mindegyik versenyben lévő csapat kiváló, nincsenek kiscsapatok ezen a szinten. Nagyjából mindenki egyforma, apró különbségek döntenek. Meglátjuk, hogy kit kapunk.”

„Ahogy én tudom, a Liverpool középső védői meglehetősen a szélek felé játszanak, így több esély van arra, hogy középen áttörj, én is ott voltam a gólom előtt. Camavinga megpróbál dolgokat, fiatal, de elképesztően tehetséges, nagyon elégedettek vagyunk vele.”

Courtois

„Jó teljesítményt nyújtottunk. Megpróbáltak helyzeteket kidolgozni, Alisson bemutatott néhány hatalmas védést, de aztán jött a gólunk. Tudtuk, hogy még nincs lefutva a párharc. Amint meglett a gól, a meccs kicsit lecsendesedett, és tudtuk, hogy tovább fogunk jutni.”

„Az első meccs alapján ők is tudták, hogy megbüntethetjük őket, ha túlságosan lerohannak minket, de már az elején keresték a gólszerzés lehetőségét, ahogy a Chelsea tette tavaly. Ott megváltozhatott volna a meccs. De igazi tartásról és érettségről tettünk tanúbizonyságot a játékhoz való hozzáállásunkkal. Ez volt a kulcs. Nem kellett túlgondolni a dolgokat.”

Courtois
Courtois (forrás: realmadrid.com)

„Minden csapatot tisztelnünk kell, amelyik továbbjutott. Sok jó csapat van, meglátjuk, hogy kit kapunk. Tavaly nem volt szerencsénk, mindig egy nagy csapatot kaptunk, de ez is nagyszerű módja a továbbjutásnak. Magabiztosak vagyunk, tudjuk, hogy messzire juthatunk. Fenn kell tartanunk ezt a pillanatot, így kell játszanunk a későbbiekben is, és remélhetőleg sikerül majd ezt megtennünk a Clásicón is. Nyernünk kell.”

Valverde

„Amikor ilyen nagy az előny, akkor az első félidőben kicsit több meggyőződés kell a gólhoz. A második játékrészben megváltoztattuk a gondolkodásmódunkat, sokkal többet tettünk a győzelem megszerzéséért, így fejeződött be a meccs.”

„Helyzeteket dolgoztak ki, Courtois sietett a megmentésünkre, de már kezdjük megszokni ezt a tavalyi év óta.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…