Jürgen Klopp: A Madrid volt a jobb csapat, megérdemelten mentek tovább

Jürgen Klopp
Jürgen Klopp (forrás: Liverpool FC, Youtube screenshot)

A Liverpool 1-0 arányban kapott ki a Real Madridtól a Santiago Bernabéu Stadionban a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján, így az angol együttes 6-2-es összesítéssel búcsúzik a sorozattól. A találkozó után Jürgen Klopp is megtartotta sajtótájékoztatóját.

Az eredményről és a teljesítményről…

„Úgy jöttünk ide, hogy cipeltük a három gólos hátrány terhét. Különleges teljesítményre lett volna szükségünk, de ma nem sikerült ezt letennünk az asztalra. Voltak jó pillanatink, de az egész meccset tekintve a Real Madrid csapata irányította a találkozót. Nekik voltak a nagyobb helyzeteik, Alinak két szenzációs védést is be kellett mutatnia, hogy meccsben tartson minket. Ha tovább akarsz jutni, akkor kiemelkedőt kell nyújtanod. Ha meg akarod nyerni a meccset, akkor nagyon jól kell játszanod. Mindenesetre a Madrid volta a jobb csapata, megérdemelten jutottak tovább.”

Arról, hogy a Real Madrid lejátszotta a Liverpool indulóját…

„Ez egy nagyon szép gesztus. Két óriás vagyunk, akik rendszeresen összefutnak nemzetközi kupákban. Szerintem egyértelmű, hogy nagyon tiszteljük egymást, bárki is csináljon ilyet, az egy nagyon kedves gesztus. Tényleg. Nem voltam dühös a meccs után, inkább csalódott. Ha jobban játszottunk volna és közel lettünk volna a továbbjutáshoz, vagy ha kapnak egy büntetőt ami nem volt az, vagy ilyesmi. Akkor dühös lettem volna. De ilyen nem történt. A Real Madrid volt a jobb csapat, én pedig elég régóta vagyok már a szakmában, hogy ezt tiszteletben tartsam.”

Arról, hogy az ilyen meccsek mutatják meg, hogy milyen fontos jövőre is bejutni a BL-be…

„Egyértelmű. Azzal a múlttal, ami nekünk ebben a sorozatban megvan, általában úgy állunk neki, hogy meg akarjuk nyerni. Néhányszor eljutottunk a döntőig, nem mindig nyertük meg, de háromszor is ott voltunk az elmúlt években, és ezért is gondolom azt, hogy ha meg akarod nyerni a sorozatot, akkor kiemelkedőnek kell lenned. Mi ma nem voltunk azok, ezért is igazságos, hogy mi búcsúzunk. De persze minden évben a részesei akarunk lenni ennek a sorozatnak. Ez egy nagy feladat számunkra, tisztában vagyunk vele. Amikor visszatérünk a válogatott szünetről, komoly meccsek várnak ránk: City, Chelsea, Arsenal. Lényegében itt eldőlhet, hogy mire jutunk a bajnokságban. Az emberek talán emlegetik a Bournemouth elleni vereséget, de szerintem ez a hét lesz majd a döntő, szóval reméljük, hogy mindenki egészségesen tér vissza, a megfelelő formában és időben, aztán megpróbáljuk.”

A VAR és a kezezés…

„Nem vagyok megfelelő hangulatban ahhoz, hogy a futballal kapcsolatos általános dolgokról diskuráljak, de ez a két meccs, a tegnapi, ha az egész világ egyetért abban, hogy valami nem büntető, ketten pedig úgy gondolják, hogy az, akkor valami nincs rendben. Ma a VAR kihívta a játékvezetőt, hogy megnézze az esetet, de nem tudom pontosan, hogy mit is csinált ott, hiszen egyértelműen megpattant a labda, és ennél közelebből nem is pattanhatott volna, szóval ez a VAR számára is egyértelmű megpattanás, egyszerűen tovább kellett volna menni. És mindenki, aki futball-aggyal gondolkodik, úgy gondolta, hogy nem büntető. Végül is nem lett az, és nem is volt döntő jelentősége, de tegnap megadtak egyet, aminek volt jelentősége. Persze ez nem a mi problémánk, de összességében úgy gondolom, hogy a VAR azért van itt, hogy jó döntéseket hozzon, ne rosszakat.”

A negyedik hely elérésének fontosságáról…

„Az a feladatunk, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki ebből az idényből. Ez nem könnyű. A legutóbbi két meccsünk, először az egyértelműen elképesztő teljesítmény a Manchester United ellen, amely igazán jó csapat. Aztán egy nagyon rossz teljesítmény a Bournemouth ellen, amely szintén egy remek csapat, de az ilyen meccseket nem szabad elveszítenünk. Ez még nagyobb nyomás alá helyez minket. Ha három pontot szereztünk volna, akkor mindenki érezte volna, hogy a nyakukba lihegünk. De most megint nagy a távolság, mivel a többi csapat nyert. Ott akarunk lenni a legjobb négyben, de ha nem sikerül, akkor az a pályán fog eldőlni, nem itt, a sajtóteremben.”

A cserékről…

„Diogo esetében egyértelmű volt, hogy nem szabad túl sokat játszania, mivel még mindig a visszatérés fázisában van egy hosszú sérülés után. Látható volt, ahogy a meccs egyre nehezebbé vált számára. Kis szabálytalanságok, egy, kettő, három, ő nem az a játékos, aki szabálytalankodik, elkésik. Szóval nem kockáztattunk vele, voltak opcióink a padon. Igen, úgy tűnt, hogy Darwin nincs a legjobb formában, de szükségünk volt arra is, hogy megerősítsük azt az oldalt védekezés szempontjából, mert nem segített volna egy bekapott gól abban a helyzetben. Igen, tudtunk változtatni, ezért is tettük meg. Szerettük volna megkavarni a dolgokat, ez az igazság.”

Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…