Ancelotti: Nem érdemeltünk vereséget

Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

A Real Madrid 2-1-es vereséget szenvedett a Barcelona vendégeként a spanyol bajnokság 26. fordulójában. A találkozó után Carlo Ancelotti értékelte a látottakat.

A mérkőzés

„Távolabb vagyunk a sikertől, mint korábban, most még nehezebb a helyzetünk, de mindent beleadunk az utolsó pillanatig. Őszintén szólva nem érdemeltünk ma vereséget. Mindent megpróbáltunk, jól játszottunk, a végén gólt szereztek és megnyerték a meccset.”

„Szomorúak vagyunk, ez egy fájdalmas vereség, de büszkék vagyunk a teljesítményünkre. Az első pillanattól kezdve az utolsóig komplett teljesítményt nyújtottunk. Egy leshelyzet miatt nem nyertünk, ami nagyon kétes volt, ezekkel a kételyekkel térünk vissza Madridba.”

Már nem prioritás a bajnokság?

„A prioritásunk az, hogy miden mérkőzésre jól felkészüljünk. Csak így zárhatjuk erősen a szezont. Nagyon büszke vagyok a csapatra ezután a mérkőzés után is. A teljesítménnyel nem volt gond, az edzői döntések is jók voltak. Minden sorozatban a végsőkig küzdünk, tele önbizalommal. Az utolsó pillanatig küzdünk a bajnoki címért.”

Cserék

„A cserék nem változtattak a rendszerünkön. Nachót azért hoztam le, mert volt egy sárga lapja, Rodrygo pedig a technikásabb játékosok közé tartozik, ezt adhatta a támadósornak. Aztán három játékost hoztam be, hogy frissességet és energiát adjak a csapatnak. A változtatások segítettek rajtunk. Az első félidőben jók voltunk, ezért butaságnak véltem bármilyen cserét. Ötöt cserélni a 60. percben kicsit furcsának tűnik.”

Kétségeket kelthet ez a vereség?

„A Szuperkupa után megvoltak a kétségeink, de most nem ez a helyzet. Remekül játszottunk. Irányították a játékot, ahogy mi is. Egyenlő küzdelem volt. Az ilyen találkozókat az apró részletek döntik el.”

VAR

„A világbajnokság után bevezetett félautomata lestechnológia egyértelművé tett mindent, most azonban nem vagyok biztos a működésében. Ha a VAR jó döntést hoz, minden rendben van.”

Ingadozó forma a bajnokságban

„A január nehéz volt számunkra, mert a világbajnokság után nehéz volt formába lendülni. Most nagyon jól érezzük magunkat és jól zárjuk majd az idényt.”

Vini Jr.

„Remek teljesítményt nyújtott ma. Nagyon jól játszott, sokszor próbálkozott, párharcokat nyert…Kiemelkedő volt.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…