Nacho: Izgatott vagyok, mint egy gyerek

Nacho a válogatottban
Nacho a válogatottban (forrás: MARCA TV, youtube screenshot)

A Real Madrid spanyol hátvédje ismét behívót kapott a válogatottba. Az edzőtáborban a Norvégia elleni mérkőzés előtt kérdezték az újságírók Nachót.

Spanyol behívó

„Ugyanolyan izgatott vagyok, mint az első alkalommal, szeretném a lehető legtöbbet kihozni ebből a lehetőségből.”

Gondoltad volna, hogy ismét behívnak?

„Nem volt könnyű helyzet. Mindig azért dolgoztam, hogy itt lehessek a válogatottban. Karrierem egyik legjobb idényében vagyok. De nem könnyű ide eljutni, hiszen rengeteg jó játékos van. Luis Enrique kezei alatt lehetőséget kaptam, de aztán ez megváltozott. Nem nagy dolog, ilyen a futball. Ízlések és pofonok. Most visszatértem és izgatott vagyok, mint egy gyerek.”

Gavi és Pedri

„Úgy tűnik, jól vannak. Sikerült megvetniük a lábukat a Barcelonában, amit nem könnyű elérni. Sokat segíthetnek nekünk.”

Új edző

„Luis könnyen megközelíthető. Mindenkihez közel áll és szeretetteljes. Nem ismertem a hétfői találkozásunkig. A többiek már meséltek róla, és igazuk volt. Olyan típusú edző, mint a miénk a Real Madridnál. Önbizalmat és szeretet ad, ez pedig nagyon fontos.”

Új spanyol válogatott

„Számomra kicsit fura, hogy ilyen sok fiatal játékossal vagyok körülvéve. Jó dolog, mivel ez azt jelenti, hogy fényes jövő áll előttünk. A válogatottban mind összetartunk, ugyanazért harcolunk.”

Szerződéshosszabbítás a Real Madriddal

„Ahogy már sokszor elmondtam, amikor a meccsek után megkérdeztek, a jelennek élek. Ahogy mondtam, ez karrierem legjobb pillanata. Az idény nem kezdődött jól számomra. Nehéz időszakon mentem át, mert nem éreztem, hogy fontos vagyok a csapatnak. De ez megváltozott. Amilyen nehéz volt a helyzet, mostanra teljesen megváltozott. A szerződésem semmin nem fog változtatni. Minden nyáron beszélek a klubbal, az edzővel, a családommal, és meghozunk egy döntést. Az, hogy van egy szerződésem, nem teszi kevésbé stresszessé az életemet. De most boldog vagyok itt és a klubomnál.”

Kétségek

„Ha a Madrid meggondolja magát és azt mondják, hogy nem számítanak már rám, mit tudok tenni? Jelenleg boldog vagyok. Az, hogy van-e szerződésem vagy nincs, nem jelent semmit. Beszélni fogok a klubbal, ha eljön az ideje, és meghozunk egy döntést. Ha úgy folytatódnak a dolgok, ahogy jelenleg is haladnak, akkor nagyon könnyű döntés lesz.”

Kedvenc poszt

„A védelem közepe. Az idények végére már általában mindenhol megfordulok a védelemben, épp ahogy a körülmények megkívánják. A legfontosabb az, hogy pályán légy, de ha már választhatok, akkor a védelem közepét választom.”

Gondolod, hogy megérdemled a behívót úgy, hogy már évek óta nem voltál kerettag?

„Nos, micsoda kérdés. Persze. Az elmúlt két-három évben végig úgy éreztem, hogy képes lennék jól szerepelni a válogatottban. Nem könnyű ez, hiszen sok nagyszerű játékos van, és minden edzőnek megvannak a preferenciái. Bizonyos körülmények miatt már nem jöttem ide. Néha eszembe jut, hogy szívesen játszottam volna több meccsen, de ilyen a futball.”

A mellőzés oka

„Amennyire tudom, sportszempontok miatt nem hívtak be. Sosem beszéltem Luis Enriquével azon kívül, amikor itt voltam. Úgy gondolom, sportszakmai oka volt. Soha nem volt problémám egyik edzőmmel sem. Nem is akarok semmilyen gondot okozni. Nem gondolom, hogy más oka volt.”

Hogy reagálnál, ha kapnál egy visszautasíthatatlan ajánlatot egy másik klubtól?

„Ez nehéz. Nem tudom, hogy milyen lenne egy másik klubban játszani. Azt tudom, hogy minden, amire szükségem van, megvan itt, és biztos vagyok benne, hogy ennél jobb sehol nem lenne. Ez nem arról szól, hogy a Madrid ad-e még nekem plusz éveket vagy több pénzt. Ez arról szól, hogy fontos legyek. Az idény elején az edző nem hitt bennem. Én jól voltam, de nem éreztem, hogy a helyemen vagyok. Még nem hoztam meg a döntésemet. Minden évben átélem ezt a helyzetet. Igaz, hogy eddig mindig meg tudtam változtatni a dolgokat. Nehéz ügy, de nyugodt vagyok. Nem fogok tenni semmit anélkül, hogy átbeszéltem volna a klubbal.”

Egy éves hosszabbítás, a szurkolók skandálják a „Nacho, maradj!” rigmust

„Ez különleges. Arról, hogy a Bernabéu a nevedet skandálja, álmodni sem mersz. Csodálatos. Nem lenne problémám azzal, ha egy évvel hosszabbítanának velem. Nem érdekel, hogy egy vagy négy évről van szó. Ugyanaz lesz a helyzet a végén. Tudom, hogy nem lesz jobb helyem máshol. Nyugodt vagyok.”

Haaland

„Hogy játszanék-e vele szívesen egy csapatban? Persze. Védekezés szempontjából sokkal jobb nekem, ha egy csapatban vagyunk, mintha nem. Ha nem játszhatok ellene ezúttal, akkor talán a BL-ben találkozunk majd a következő körben. Haaland egy szörnyeteg, ha befut mögéd. Egyébként játszanak a bajnokságban norvég csatárok, akik remekül teljesítenek és jók a levegőben. Jó meccsre lesz szükségünk.”

Ramos távolmaradása

„Sergio, amellett, hogy csapattárs, jó barát is. Számomra ő Spanyolország valaha volt legjobb védője. Csak jó dolgokat mondhatok róla.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…