Fabio Capello: Ancelotti a világ legjobb edzője

Fabio Capello
Fabio Capello (forrás: Marca TV, youtube screenshot)

Az olasz legenda Carlo Ancelottit méltatta a MARCA egyik sajtóeseményén, és elmondta, hogy miért gondolja úgy, hogy ő a világ legjobbja.

Ancelotti az előző idényben tért vissza a Real Madridhoz, majd azonnal a spanyol bajnoki cím és a Bajnokok Ligája megnyeréséig vezette a csapatot.

„Ő a legjobb. Ha nyersz Spanyolországban, Olaszországban, Angliában, Franciaországban, akkor az azért van, mert megvan a tudásod. A számok azok számok. A Real Madridot nem könnyű edzeni, ehhez tudnod kell néhány dolgot. A játékosok, amikor hozzájuk beszélsz, tökéletesen tisztában vannak azzal, hogy tényleg tudod-e, hogy miről is beszélsz épp.”

„Nagyon jól képes felmérni és megérteni az adott pillanatot. Tavaly, miután megnyerte a bajnokságot, sokat beszéltek arról, hogy miért zártak vissza és játszottak kontrákra. Ez taktika.”

Ancelotti sok kritikát kapott amiatt, hogy a Real Madrid szenved a bajnokságban, de Capello tudja, hogy hatalmas a nyomás a blancók mindenkori edzőjén.

„Ha aláírsz a Real Madridhoz, akkor tisztában vagy azzal, hogy ez a nyomás létezik. Ha nem nyersz, távozol.”

„Én nyertem, mégis kirúgtak. Az első alkalom más volt. Az én történetem Berlusconival kezdődött. Amikor először voltam a Real Madridban, felhívott, és azt mondta: ’Fabio, kérlek, vissza kell jönnöd az AC Milanba.’. Három év volt hátra a szerződésemből. Beszéltem az akkori elnökkel (Lorenzo Sanz), és elmondtam neki, hogy imádom ezt az embert. Visszatértem, majd egy múlva kirúgott az AC Milan.”

Ancelottival kapcsolatban elkezdtek pletykálni a brazil válogatott szövetségi kapitányi posztja kapcsán, miután menesztették Titét a világbajnokságot követően. Capello úgy hiszi, hogy az olasz edző jól szerepelne a brazil csapat élén.

„Carlónak van tapasztalata, ismer nyelveket és a futball nyelvét is, ez két nagyon fontos dolog. Ha egy másik országba mész edzőnek, akkor tisztában kell lenned néhány dologgal: milyen játékos akarnak az emberek, én milyen játékra vagyok képes, ismerned kell a nyelvet… Szerintem ő mindegyiket nagyon jól tudja.”

„A Real Madridot edzeni az egy dolog. A Barcelonát az egy másik, a Valenciát megint egy másik, a Sevillát pedig megint egy másik. Ugyanez igaz Olaszországra is. Az AC Milant, Juventust, Intert edzeni egy dolog, de elmész a Romához, ami megint más. Én úgy gondolom, hogy Carlo bárhol a világon képes lenne edzőként dolgozni.”

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Özil
Tovább

Özil: A Real Madrid a BL esélyese

A Real Madrid korábbi középpályása a MARCA újságírójával beszélgetett. Már eltelt egy év azóta, hogy úgy döntöttél, felhagysz…