Modrić: A Real Madridból akarok visszavonulni

Luka Modrić
Luka Modrić a Wales elleni meccs előtt (forrás: Youtube screenshot, Jutarnji list)

A horvát játékos válogatottja Wales elleni Eb-selejtezője előtt nyilatkozott az újságíróknak. A sajtótájékoztatón többször is felmerültek Real Madriddal kapcsolatos kérdések.

A Wales elleni mérkőzéssel te leszel a valaha volt legidősebb horvát játékos, aki pályára lépett a válogatottban. Hogy érzed magad?

Ezt nem tudtam, és igazából nem is tudom, hogy ez jó-e vagy rossz. Nagyon jól érzem magam, örülök, hogy itt lehetek. Boldog vagyok, amikor itt vagyok, ez nem is lehet másképp.

Ha ránézünk az ellenfelekre, akkor remélhetjük, hogy Horvátország ezúttal a selejtezők vége előtt meg tudja oldani a továbbjutást?

Mindig ez a célunk. Reméljük, hogy sikerülni fog. De mindig van egy kis visszaesés a selejtezők során, ami megbonyolítja a dolgokat. A csoport olyan, amilyen, kevesebb csapat van mint korábban, mindössze öten vagyunk, így gyorsabban vége lesz. Ami biztos, az az, hogy végig maximálisan koncentrálnunk kell, és jól kell kezdenünk az első meccsen. Ha megnézzük, Törökország és Wales a két legnagyobb ellenfelünk.

Ha megnézzük az Eb-selejtezőket, nem szoktatok a legjobban kezdeni. Ezúttal csak a 6 pont lenne elfogadható számodra, vagy elég lenne 4 is?

Nos, igen. Először is az első meccsre kell koncentrálnunk. Ha itt pozitív eredményt érünk el, akkor magabiztosabban utazhatunk Törökországba. De arról még nem beszélnék most. A legfontosabb, hogy most nyerjünk, a többit pedig meglátjuk. Egyértelműen mi vagyunk a favoritok, mindenki azt várja, hogy nyerjünk, de a futball kiszámíthatatlan, és ha nem teszed oda magad 100%-osan, akkor megnehezítheted a saját dolgod. Hat pont az elvárás, reméljük, hogy meg is szerezzük mindet, de egyszerre csak egy meccsel foglalkozunk.

Az edződ szerint ellenetek mindenki extrán motivált. Mit gondolsz erről?

Emiatt csak magunkat okolhatjuk. Elég magasra tettük a lécet az elmúlt öt évben, különösen a világbajnokságokkal. Döntőt és elődöntőt játszottunk, de szerintem az Eb-n is jók voltunk, így mindenki jó meccset akar játszani ellenünk. Ezért kell még jobbnak lennünk, úgy kell koncentrálnunk mint a vb-n, félelem nélkül kell játszanunk.

Mennyire tettek jobbá téged a csapattársaid, Mateo Kovačić és Marcelo Brozović, akikkel a legtöbbet játszottál együtt a válogatottban? Mennyire fontosak ők számodra?

Természetesen nagyon fontosak. Ők a legfontosabbak, mivel a csapattársaim és az edzőm nélkül nem lennék az, aki. Azért vagyunk itt, hogy segítsük és jobbá tegyük egymást. Ha nem lettek volna ők és az edzőm, akkor a karrierem nem lenne olyan, amilyen. Nekik köszönhetek mindent, amit a karrierem során elértem.

Most, hogy újabb rekordot döntöttél, Ronaldo is rekordot döntött. Hallottál erről? Gratuláltál neki? Esetleg van arra esély, hogy ismét egy csapatban fogtok játszani?

Nem, nem hallottunk egymásról, nem gratuláltunk egymásnak, de az, hogy ő játszotta a legtöbb meccset, sokat elmond róla. Ő egy fenomén, egy kivételes játékos, nagyon örülök, hogy egy öltözőn osztozhattam vele karrierje egy szakaszában. Ő egy igazán különleges futballista, megérdemli az elismerést.

A kérdés második felére reagálva, nem is tudom, hogy mit mondjak, hiszen már nagyon sokszor elmondtam. Én a Real Madridban szeretnék maradni a karrierem végéig, minden más csak pletyka. Tudom, hogy muszáj írnotok valamit, tájékoztatást adni, de amit már százszor elmondtam, azt százegyedszer is elmondom most. A Real Madridban szeretnék maradni.

Gondolod, hogy Bale túl korán vonult vissza? Ki léphet a helyébe?

Ezt a kérdést neki kell feltenni. Mindenki saját maga dönti el, hogy mi a legmegfelelőbb időpont a karrierje befejezésére, nem tudom megmondani, hogy túl korai lenne-e. Biztos vagyok benne, hogy boldog és büszke azért, amit elért a karrierje során. Wales csapatjátékkal meg fogja oldani a pótlását.

Milyen Horvátországra számíthatunk ezen a meccsen? Ez lesz az utolsó alkalom, hogy pályára lépsz a Poljudban, vagy még élvezhetjük a játékodat?

Amit ígérhetek, az az, hogy mindent bele fogunk adni. Tudjuk, hogy telt ház lesz a Poljudban, tudjuk, hogy milyen hangulatra számítsunk, a legjobbunkat fogjuk nyújtani. Ha ilyen kérdéseket teszel fel nekem, akkor azt fogom hinni, hogy azt szeretnéd, ha mielőbb távoznék. Megbeszéltük, hogy a Nemzetek Ligája lezárásáig itt leszek, a többit pedig majd meglátjuk.

Mennyire jó most ez a keret?

Meglátjuk. Nem mennék ebbe mélyebben bele, hiszen nagyjából ismert minden. Csak néhány új játékosunk van, mint például Petar, aki először van velünk. Mindannyian készen állunk, nagy meccset fogunk játszani Wales ellen.

Wales sok futással és hosszú labdákkal operál. Mennyire fontos, hogy megszerezzétek a labdát?

Minden szigetországi csapat hasonlóan játszik, fizikálisak, kombinatívak és sokat futnak, de nekünk az a fontos, hogy mi hogyan játszunk. Mi a labdatartásról és az irányításról vagyunk ismertek, reméljük, hogy ezúttal sem lesz ez másképp.

Az új szerződésed a Real Madriddal befolyásolja a válogatottban való szereplésedet?

Tisztán és egyértelműen: nem.

Félek ettől a meccstől, mert a három pontot már előre elkönyvelték. Te nem félsz?

Való igaz, hogy az ilyen meccseket nagyon nehéz lejátszani, mert a győzelmen kívül minden más eredmény katasztrófa lenne. A futballban mindig vannak meglepetések, de hazai pályán fogunk játszani, én pedig hiszem, hogy a szurkolóink támogatásával sikerülni fog a győzelem. Nincs veszítenivalójuk, de sokat nyerhetnek. Trükkös meccs ez, de hiszek abban, hogy mindent meg fogunk tenni a győzelemért.

Forrás: net.hr
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK