Rodrygo először viselheti a 10-es mezt a brazil válogatottban

A brazil keret
A brazil keret, Rodrygo 10-es mezben (forrás: CBF)

Ma este Brazília barátságos meccset játszik Marokkóval, a találkozón pedig egy különleges mezt viselnek majd a hazai játékosok, Pelé előtt tisztelegve. Ez lesz az első meccse az ötszörös világbajnok brazil válogatottnak azóta, hogy a történelem egyik legjobb játékosa december 29-én eltávozott.

A tisztelet jeleként minden játékos Pelé nevét viseli majd a mezszáma alatt. Ez a különleges este azonban még inkább érzelmes lesz Rodrygo számára, aki először léphet pályára a 10-es számú mezben a válogatottban, a sérülés miatt távolmaradó Neymar helyén.

A megemlékezés

A brazil szövetség nemrég bejelentette, hogy a 2022-es világbajnokságon elődöntőig jutó Marokkó ellen lejátszandó barátságos meccsen Pelére emlékeznek majd. A legendás játékos előtt egyperces tapssal tisztelegnek a meccs elején, a találkozó alatt pedig a reklámtáblákon a legendát ábrázoló képeket jelenítenek meg. A megemlékezés a játékosok mezére is kihatással lesz, hiszen minden játékos mezszáma alatt a Pelé felirat is olvasható lesz.

Különleges pillanat Rodrygo számára

A mérkőzés előtt Ramón Menezes nem árulta el, hogy Rodrygo kezdő lesz-e az összecsapáson, azonban Éder Militão és Vini Jr. vélhetően ott lesznek a kezdőcsapatban. A meccsen Casemiro is pályára lép. Mindenesetre az, hogy Rodrygóé a 10-es számú mez, arra enged következtetni, hogy ő is kezdhet a meccsen. Ez egy különösen jelentős pillanat lesz számára, hiszen ő is a Santosban nevelkedett, akárcsak Pelé.

Pelé halálhíre sokkolta a futballvilágot, különösen Brazíliában. A Santos stadionja, a Vila Belmiro, a pálya, ahol karrierje legnagyobb részét töltötte, már otthont adott egy szívmelengető búcsúztatásnak. Most Rabatban is tiszteletet adnak a legendának.

„Pelé minden idők legjobb játékosa, megérdemli, hogy a CBF örökké emlékezzen rá. Pelé örökségét mindig meg fogjuk ünnepelni, ameddig én vagyok az elnök” – mondta Ednaldo Rodrigues, a brazil szövetség vezetője.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK