Ancelotti: Motiváltan, önbizalommal várjuk a Clásicót

Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

A Real Madrid szerda este a Barcelonával csap össze a Király-kupa elődöntőjének visszavágóján. A találkozó előtt Carlo Ancelotti tartotta meg szokásos sajtótájékoztatóját.

A mérkőzés

 „Jó formában vagyunk, motiváltan és koncentráltan várjuk a találkozót. Úgy vélem, mindenki nagyon pozitív a Valladolid elleni győzelem után. Önbizalommal telve készülünk a meccsre, tudjuk, hogy képesek vagyunk jó teljesítményt nyújtani.”

„Kroos és Modrić érinthetetlen, ez azonban nem jelenti azt, hogy játszani fognak. Modrić a Valladolid ellen is érinthetetlen volt, de a kispadon kapott helyet. Figyelembe kell vennem azokat is, akik nem kezdenek állandóan, ők is nagyon fontosak, ezt már tavaly is láthattuk. A mérkőzés kezdete nem a legfontosabb pillanat, a kulcsot azok jelentik, akik nincsenek ott a kezdő sípszótól, de megpróbálnak és képesek hatást gyakorolni a mérkőzésre.”

El Clásico

„A Real Madrid számára mindig is ez volt a legnagyobb mérkőzés, a szurkolók, a játékosok és az edző is így vélekedik. Hatalmas a rivalizálás, a találkozó után pedig ismét döntőt játszhatunk. Ez egy fontos sorozat és nagyon közel vagyunk a sikerhez. Mindent megteszünk azért, hogy ott legyünk a döntőben.”

Taktikai hozzáállás

„Opció lehet az is, hogy ugyanazt csináljuk, mint legutóbb, de ki kell elemeznünk az utolsó néhány Clásicót, mert jól teljesítettünk. Nem érdekel minket az eredmény. Jók voltunk és idegenben legutóbb közel volt a győzelem. Jó teljesítményt akarunk nyújtani, az utóbbi néhány alkalommal ez sikerült is.”

Képességek

„Az erőnlét és az intenzitás nagyon fontos tényezők egy ilyen találkozón. Ugyanez igaz a labdakihozatalokra, ha ezek sikeresek, előnyt lehet belőlük kovácsolni. Az ilyen meccseken magas a nyomás, az öregebb játékosok tapasztalatai kulcsfontosságúak lehetnek.”

„Nem egyetlen tényezőn múlik a győzelem. Ha csak az erőnlétet venném figyelembe, csak egyetlen tulajdonságát nézném a játékosaimnak. Ez is fontos, de más tényezőkre is koncentrálnom kell.”

Szélsőhátvédek

„Figyelembe kell vennünk, hogy a bal oldalon Vinícius remekül lefedi a területet. Ezért nem kérjük azt a balhátvédtől, hogy lépjen előrébb, szeretjük, ha Vini veszi irányítása alá a területet.”

„A jobb oldali szerepkör attól függ, hogy Rodrygo vagy Valverde játszik. Ha Rodrygo szerepel, erősebb a széljátékunk azon az oldalon, Valverde azonban szeret befelé mozogni, ekkor kérjük Carvajaltól vagy Lucas Vázqueztől azt, hogy lépjen előrébb.”

Komplett teljesítmény

„Nem szabad elveszítenünk a fejünket egy bekapott gól miatt, mert van 90 percünk betalálni. A kulcs az, hogy irányítsuk a játékot a labdával és anélkül is, ez sikerült az első mérkőzésen.”

„Nem alakítottunk ki sok helyzetet, pontosabbnak és gyorsabbnak kell lennünk a labdakihozatalok során. Az utolsó öt percben is szerezhetünk gólt, majd kaphatunk kettőt. Ha sikerül komplett teljesítményt nyújtani, a gól is érkezik majd.”

A keret koncentráltsága

„Minden nap látom a játékosokat. Mindannyian maximálisan koncentráltak és motiváltak. Azt is gondolhatná az ember, hogy a lejáró szerződésű játékosok másképp állnak hozzá, de ez nem igaz Asensio, Ceballos vagy Nacho esetében. Az ellenkezőjét bizonyítják, Asensio a Valladolid ellen mesésen játszott. Nem kell mondanom nekik semmit, mindannyian profi futballisták.”

Egyéni szituációk

    „Minden játékosnak fel kell mérnie a szerepét. Ha lejár a szerződésük, figyelembe kell venniük, milyen szerepet töltenek be a keretben. Ha hosszabbítani szeretnél, akkor boldog vagy a helyzeteddel és motivált vagy. Ez egy egyezség a klub és a játékos között.”

    Labdakihozatalok

    „Rüdiger jól érzi magát, ma már edzett. Tegnap még egyéni munkát végzett, de készen áll a játékra. Minden játékos különböző tulajdonságokkal rendelkezik. Alaba nagyobb segítség a labdakihozatalokban, de ehhez fel kell mérni a különböző kombinációkat és biztosítani kell azt, hogy minden játékos a megfelelő poszton játszik. Ebből a szempontból a kapusnak van a legnagyobb szerepe.”

    A tökéletes kezdőcsapat kiválasztása

    „A kezdő kiválasztása nagyon nehéz feladat, mivel sokan megérdemelnék, hogy az első perctől kezdve a pályán legyenek. Néha 14-15 ilyen játékos is van. Tchouaméni nagyon sokat tesz hozzá a védekezéshez, tisztázásokkal vagy nyomásgyakorlással.”

    „Ha szűk területen kell megjátszani a labdát, Camavinga minőségi választás, nehéz nyomás alá helyezni. A legjobbat hozta ki a kapott lehetőségekből. Szélsőhátvédként és védekező középpályásként is szerepelt. A világbajnokság ellenére a legjobb formáját hozza.”

    Versengés a csapaton belül

    „Ha minden játékossal meg kell beszélnem, miért kerül a kispadra, hamar elfáradok. Az ajtóm mindig nyitva áll mindenki előtt. Ezek a játékosok nem kérnek túl sok magyarázatot. Megértik a helyzetet és tudják, milyen a versengés a csapaton belül. Általában elég üres az irodám.”

    Fordítás

    „90 percünk van a fordításra. Egyenlő felek küzdelme lesz, nem tudnám megmondani, ki a favorit. Az apró részletek teremtik meg a különbséget.”

    Fej-fej mellett

    „Ez a mérkőzés nem az edzők egymás elleni mérlegéről szól. A Barca idén háromszor legyőzött minket, itt az ideje, hogy visszavágjunk.”

    A játékrendszer kiválasztása

    „Egyetlen csapat számára sem egyszerű a rendszer megváltoztatása. A legveszélyesebb az, ha a saját játékosaidat leped meg ezzel, ezt nem javasolnám. Az apróbb részletek is jelenthetnek meglepetést, például a pontrúgások esetében.”

    Negreira-ügy

    „Ez egy vizsgálat alatt lévő ügy, és erről ennyi elég is. A mérkőzésre való felkészülés jár a fejemben, nem a játékvezetők. Csak erre koncentrálok és arra, hogy győzelmet arassunk.”

    Forrás: realmadrid.com
    Szólj hozzá te is!

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

    TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
    Xavi
    Tovább

    Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

    A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…