Valverde: Ki kell élveznünk ezt a különleges győzelmet

Valverde
Fede Valverde (forrás: realmadrid.com)

A játékosok közül Valverde, Courtois, Camavinga és Carvajal nyilatkozott az újságíróknak a Barcelona elleni fölényes győzelem után.

Valverde:

„A lefontosabb az volt, hogy nyerjünk. Ez most nagyon jó érzés, mert nem könnyű itt nyerni. Az, ha hátrányban vagy a Barcelonával szemben, mindig nehéz. A második félidőben nagyon jó focit játszottunk, kihoztuk a lehető legtöbbet a lehetőségeinkből. Ha az első félidő végén gólt kapsz, ahogy velünk is történt az odavágón, akkor fejben nagyon erősnek kell lenned. A szünet után sok terület nyílt előttünk, és képesek voltunk gólra váltani a helyzeteinket.”

„Most egy újabb döntő következik a Real Madrid számára, amit ki kell élveznünk. Megérdemeljük, hogy ott legyünk. Csodás volt ez a meccs. Ki kell élveznünk ezt a különleges győzelmet. Fantasztikus, hogy nyertünk és bejutottunk a döntőbe. Nem érdekel az eredmény, mindig örülök, ha nyerünk, megpróbálom kiélvezni a pillanatot. Egy döntő mindig nagy felelősség, de az Osasuna maximális tiszteletével fogunk megérkezni oda. Nagyszerű döntő lesz.”

„Hasonló volt a meccs a Liverpool elleni BL-mérkőzéshez. Nyugodtan kezdtünk, türelmesek voltunk védekezésben, elkezdtük megtalálni a területeket és jól éreztük magunkat. Nagyon türelmesek voltunk, képesek voltunk arra, hogy védekezzünk, amikor erre volt szükség. Mindenki kivette a részét a játékból, nagyon jól sikerült a meccs.”

„Benzema hihetetlen. Nem érdekel, hogy mennyi gólt szerez, ő mindannyiunk számára inspirálóan hat, egy követendő példa. Ő a Real Madrid csatára, az aktuális aranylabdás, és ha a pályán van, akkor meg kell próbálnunk kihozni belőle a legjobbat és élvezni a játékát.”

„Szeretnénk köszönetet mondani a szurkolóknak a támogatásukért. Azoknak, akik eljöttek a meccsre és azoknak is, akik a nehéz pillanatokban is mögöttünk álltak. Ez egy csapat. Ha összetartunk, mi játékosok és szurkolók, akkor nagyszerű dolgokat érhetünk el. Folytatnunk kell ezen az úton, és biztos vagyok benne, hogy sikeresek leszünk.”

Courtois
Thibaut Courtois (forrás: realmadrid.com)

Courtois

„Ez lesz az első Király-kupa-döntőm a Real Madriddal. Nagyon örülök, hogy bejutottunk, mivel nehéz úton jutottunk el ide: Villarreal, Atlético, Barcelona… De most itt a döntő. Nagyon örülünk, hogy újabb döntőt játszhatunk ezzel a csapattal.”

„Az edző olyan játékot kért tőlünk, mint amilyet bemutattunk. Nem játszottunk jól a szuperkupán, nyerhettünk volna itt a bajnokságban is, de nem sikerült. De ma erősen zártuk a meccset. A második félidő elejétől, 0-2-től úgy tűnt, hogy megijedtek. Aztán meglőttük a harmadikat büntetőből, majd a negyediket is, ami nagyszerű érzés volt. Kikaptunk tőlük az elmúlt meccseken, ezt meg akartuk nyerni. A 0-4 nagyon komoly eredmény. Örülök az egész csapatnak, mivel keményen harcoltunk.”

„Vini sárga lapos volt, kár lett volna, ha kap még egyet. A játékosok rászálltak, de ez előfordul a pályán. A legjobb Vinire van szükségünk, ahogy ma is, ha így játszik, akkor briliáns.”

Camavinga:

„Nagyon örülünk, hogy nyertünk a Nou Campban. Mindent bele kellett adnunk, sikerült 0-4-re nyernünk. A csapat mentalitása bizonyult a legfontosabbnak. Összedolgozunk, és ha lövünk 1-2-3 gólt, nem állunk le. Emellett nem is kaptunk gólt. Ez a jövőre nézve jó jel.”

„Nem nyertünk itt egy ideje, örülünk. Ha a pályán vagyok, akkor mindent bele kell adnom a csapatért. Nem ez a posztom, de mindent bele kell adnom a klubért, és köszönetképp az edzőm bizalmáért.”

Carvajal
Carvajal (forrás: realmadrid.com)

Carvajal

„Hittünk abban, hogy nyerhetünk, nem voltunk jelentős hátrányban. Tudtuk, hogy lehetséges, hittünk a győzelemben. Mi voltunk a jobb csapat, megérdemeltük a győzelmet. Az edző egy támadóbb felfogású játékot kért Benzemával, Vinivel, Rodrygóval, és még Modrić is előrébb játszott. Helyzeteket dolgoztunk ki, kihasználtuk az üres területeket.”

„Sosem nyertem itt ilyen fölénnyel. Mindig nagyszerű érzés legyőzni a legnagyobb riválisunkat egy Király-kupa-elődöntőben. Boldogan megyünk haza, de még sok munka áll előttünk, most a Villarreal elleni bajnokira kell koncentrálnunk.”

„Benzema számai magukért beszélnek. Ismét nagyon fontosnak bizonyult számunkra, nagyon örülünk, hogy itt van velünk és ilyen formában játszik az idény ezen szakaszában, mivel sok mosolyt csalhat az arcunkra.”

„Köszönjük a szurkolóinknak a támogatást. Az első meccs óta folyamatosan kapjuk a támogató üzeneteket. Megpróbáljuk megverni az Osasunát, hogy elhozzunk nektek egy újabb trófeát.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK