Ancelotti: Az egyensúly hiánya volt a kulcs

Ancelotti
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

Az olasz mester a Villarreal elleni hazai vereség után is elmondta gondolatait az őt kérdező újságíróknak.

A meccs

„Nehezen szereztük vissza a labdát. Megpróbáltuk ezt már az ellenfél térfelén megtenni, de hiányzott az egyensúly, ezért kaptunk három gólt. A Villarreal nagyon jól bánt a labdával, rákényszerítettek minket, hogy kimozduljunk a helyünkről. Kétszer is vezettünk, de nem tudtuk megszerezni a harmadik gólt, és elveszítettük a meccset. A kulcs az egyensúly hiánya volt.”

„Nem érdemeltünk vereséget, bár játszhattunk volna jobban. Fizikálisan jól van a csapat, több helyzetünk is volt, nem érdemeltünk vereséget, de hiányzott az az egyensúly, ami az előző meccseken megvolt. Kétszer is megszereztük a vezetést, sokkal konzisztensebbnek kellett volna lennünk. A bajnokságban visszaestünk az előző évhez képest.”

Bajnokság

„Nem állunk meg. Ez nem történhet meg. 10 meccs van még hátra, minden egyes mérkőzésen harcolni fogunk, hogy annyi pontot gyűjtsünk, amennyit csak lehet.”

Motiváció

„Két olyan meccs között felkészülni, amelyik sokkal fontosabb, nem könnyű, különösen a motiváció tekintetében. Ma nem volt meg az egyensúly, nem játszottunk csapatként.”

Négy támadó

„Nagyon fontos az egyensúly, de néha előfordul, hogy figyelembe véve az előnyöket és hátrányokat, úgy állsz egy meccshez, hogy nincs meg a megfelelő egyensúly. Sajnos sokat szenvedtünk a labdaszerzéssel ezen a meccsen. Bejátszották a labdát a vonalak közé, mögénk kerültek. Ha négy támadót küldök a pályára, az azért van, mert nem gondolom, hogy az egyensúly a legfontosabb. Ha úgy gondoltam volna, akkor próbáltam volna a középpályán jobban irányítani a dolgokat.”

A bíró

„A folyamatos szabálytalankodás sárga lapot eredményez, én pedig azért reklamáltam, mert kilenc után sem mutathatod fel a lapot.”

Chelsea

„A BL-re ennek a vereségnek nem lesz hatása, az egy teljesen más meccs lesz. Lehet, hogy ugyanazt a kezdőt küldöm pályára, mint a Nou Campban. Ma több játékost rotáltam, mivel a Barcelona elleni meccs fizikálisan és mentálisan is sokat vett ki belőlünk.”

Tchouaméni

„Ma mindenki gyengébben játszott. Nehéz volt 100%-on tartani a motivációs szintet a Barcelona elleni meccs után. Ez normális. A vereség fájó. Nem szeretek egyénekről beszélni, mivel ma csak néhányan hozták a legjobbjukat.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…