Ancelotti: Reméljük, ismét egy varázslatos estét élhetünk át a Bernabéuban

Carlo Ancelotti sajtótájékoztatója a Chelsea elleni BL-negyeddöntő előtt 2023. április 11-én.
Carlo Ancelotti sajtótájékoztatója a Chelsea elleni BL-negyeddöntő előtt 2023. április 11-én. (forrás: realmadrid.com)

A holnapi BL-negyeddöntő előtt az olasz mester megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját, ahol szóba jött a tavalyi BL-menetelés, Alaba posztja, a Milan elleni esetleges BL-döntő és természetesen a Chelsea elleni találkozó is.

A mérkőzés

“Először is fontos észben tartani, hogy ez egy 180 percig tartó mérkőzés lesz, és meg kell próbálnunk végig jól játszani. Nem a holnapi meccs fogja eldönteni a továbbjutást, de előnyt adhat nekünk a visszavágóra. A csapat jó állapotban van, optimisták és motiváltak vagyunk, hogy újra a Bajnokok Ligájában léphetünk pályára. Reméljük, ismét egy varázslatos estét élhetünk át a Bernabéuban.”

“Nem szabad alapul vennünk a korábbi BL-párharcokat, ez egy teljesen más meccs lesz. Előnyt kell szereznünk abból, hogy mi játszunk először hazai közönség előtt. A csapat szerencsére mindig jól teljesít a Bernabéuban és idegenben is – ez alól a tavalyi párizsi meccs volt a kivétel. Minden téren jó meccst kell hoznunk: jól kell védekeznünk, nem úgy, mint szombaton a Villarreal ellen, és ha van rá lehetőségünk, úgy kell támadnunk, mint legutóbb a Cam Nou-ban.”

A keret

“Egy olyan közösség, aminek a tagjai nagyon jól kijönnek egymással. Tudják, mikor van itt a viccelődés ideje, és tudják, mikor kell mindent komolyan venni. Néha még együtt is viccelődnek. Ezt az öltözőt irányítani életem egyik legkönnyebb feladata, éppen ezért elég jól is megy.”

“Jól tudom igazgatni a csapatot, de vannak azért itt más dolgok is. Ez a csapat nagyon együtt van, és ha megnyerjük a Király-kupát, akkor elmondhatjuk magunkról, hogy az elérhető összes trófeát begyűjtöttük két szezon alatt. Vannak csapatok, melyek száz év alatt sem érik ezt el.”

Chelsea

“A tavalyi összecsapáson sokat szenvedtünk, nagyon kemény volt a visszavágó, hiába szereztük meg az előnyt a londoni meccsen. Tisztelnünk kell a Chelsea-t, mert top játékosaik vannak, akik képesek eldönteni az ehhez hasonló mérkőzéseket is.”

“Szomorú vagyok a jelenlegi helyzetük miatt. Csodálatos emlékeim vannak az ott töltött időszakomból, a klubról, az ott dolgozókról. Én is Chelsea szurkoló vagyok, hiszen két évet ott voltam, de biztosan nem fogok visszamenni. Úgy gondolom, hogy Lampard jó munkát végez, és ő a legjobb ember erre a feladatra.”

Lampard visszatérése

“63 éves vagyok, 20 évvel több tapasztalatom van, mint neki, de nem ez dönti el, hogy mi történik a meccsen. Lampard egy nagyszerű edző és egy igazi profi, akit én is edzhettem. Nagyon jól tudja, hogyan készítse fel a csapatát az ilyen mérkőzésekre. Nem gondolom, hogy a tapasztalaton múlik bármi is ezeken az összecsapásokon. Egy hete érkezett vissza, és biztos vagyok benne, hogy amíg ott van, addig ragyogó munkát fog végezni.”

Vini Jr.

“Vini jelenleg megállíthatatlan. Ha meg is próbálják állítani, ő akkor is megy tovább. Elképesztően konzisztens a teljesítménye, minden nap képes ugyanarra. Edzésen sem fogja vissza magát, mindig mindent kiad magából.”

Valverde

“Jól van és nagyon motivált, ahogy az egész csapat. Normálisan edzett. Jól ismerem őt, egy értékes és kivételes ember. Nem szeretném kommentálni a hétvégi esetet, de az biztos, hogy holnap megint mindent bele fog adni.”

Alaba posztja

“Jelenleg középhátvédként számítok rá. A sérülése után jól játszott a Valladolid és még jobban a Barcelona elleni meccsen.”

Tavalyi BL-győzelem

“Teljesen megérdemelten nyertük meg, mert bárki is a győztes, nem érdemtelenül lesz az. Amikor vert helyzetből jössz vissza a meccsbe, akkor az azért van, mert bízol magadban. Minden meccsnek akkor van vége, amikor a játékvezető lefújja – Boskovnak ebben nagyon igaza volt.”

“Megérdemelten nyertük meg tavaly, most pedig azon vagyunk, hogy idén is megérdemelten nyerjük meg. Voltak nehéz pillanatok, főleg a Chelsea és a City ellen, de megvolt bennünk a motiváció, hogy ne adjuk fel, és a végén ennek meglett az eredménye.”

Döntő a Milan ellen

“Maldininek és nekem is szomorú emlékeink vannak Isztambulról, főleg, ha 2005-re gondolunk. Minden tiszteletem Maldinié, volt a csapattársam, a kapitányom, egy fantasztikus ember.”

“Remek érzés lenne, ha a születésnapomon találkozhatnánk az idei BL-döntőben Maldinivel.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…