Lampard: A Bernabéuhoz méltó szinten kell teljesítenünk

Lampard
Frank Lampard (forrás: realmadrid.com)

A Chelsea frissen kinevezett edzője, Frank Lampard is megtartotta mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját a Real Madrid elleni BL-meccs előtt.

A Real Madrid

„A Madridnak sok olyan játékosa van, akik hozzászoktak ahhoz, hogy hosszú ideig nyerjenek ilyen magas szinten, akikben megvan a vezetői készség, ilyen Benzema, Kroos vagy Modrić. Vinícius is egy világklasszis játékos, tudjuk, hogy mennyire erős az egy az egy elleni helyzetekben, tudjuk, hogy Benzema milyen jól mozog… Készen kell állnunk.”

Nyomás

„Mindkét csapaton van nyomás, már csak abból fakadóan is, hogy milyen nagy klubokról van szó. A Madrid az esélyes, ez egyértelmű. De ez egy nagyszerű lehetőség számunkra. Védekezésben erősnek kell lennünk, hiszen a világ egyik legjobban támadó csapata ellen kell játszanunk. Szervezettnek kell lennünk és jól kell bírnunk a nyomást.”

Bernabéu

„A Bernabéu egy nagyszerű stadion, olyan szinten kell játszanunk, amely méltó hozzá. Ez egy különleges sorozat. Nagy lehetőség számomra ez a mérkőzés, hiszen ez az első BL-meccsem.”

BL

„A Premier League a világ egyik legnehezebb sorozata, de a BL valami más. Teljesen más környezet, ahol meg kell felelni a Real Madrid szintjének. Úgy gondolom, hogy a Chelsea is tiszteletet érdemel azért, amit a múltban elért.”

Játékosok

„Mason Mount, Thiago Silva és N’Golo Kante is egészséges, mindannyian ott vannak a keretben. Jól vannak, itt vannak.”

„Úgy gondolom, hogy N’Golo egy különleges játékos. Tudom, hogy milyen nehézségeken ment át a sérülései miatt, de úgy gondolom, hogy képes nagyon magas szinten visszatérni egy ilyen kihagyás után, már láttam tőle korábban ilyet. Néhány évvel ezelőtt a Liverpool ellen már megtette a szuperkupán. Átment a teszteken, egy ideje már nem játszott és 120 percen át ő volt a legjobb a pályán. Megvannak a képességei ehhez, mivel ő egy különleges játékos. Amikor a klub nélkülözi őt, akkor azért hiányzik nekünk, mert nagyon jó játékos, úgyhogy egyértelműen pozitív, hogy visszatér.”

Vezérek a fiatalokból?

„Úgy gondolom, hogy csak úgy válhat vezérré egy játékos, ha játszik, nincs értelme addig vezérnek nevezni valakit, amíg nem adott erre okot a pályán. Sok olyan játékosunk van, akik számos címet nyertek már, szóval nem mondhatjuk, hogy teljesen fiatal csapatunk van, hiszen ha ránézek a keretre, sok trófeát látok.”

„A született vezetőkre visszatérve úgy gondolom, hogy a modern vezérek már az öltözőben megváltoztatják a játékot. Nem gondolom, hogy vissza kellene mennünk 10-15 évet és az akkor látott vezéreket kellene lemásolnunk. A Chelsea fiatalabb játékosokat igazolt, akiknek esélyt kell adnunk, hogy vezér válhasson belőlük. Enzo is ilyen lesz, de még csak 22 éves, úgyhogy nem könnyű még erről beszélni, de meg fogja találni az útját. Az olyan meccsek, mint a holnapi, nagyszerű lehetőséget teremtenek arra, hogy jól teljesíts és megmutasd a személyiségednek azt az oldalát, amely vezérré tesz.”

Edzői munka

„Teljesen normális, hogy egy idényben, amikor egy olyan klub mint mi, gyengébben teljesít, keressük a felelőst, akit megkérdőjelezhetünk. Az ilyen időszakokban az első az, hogy megkérdőjeleznek. A játékosok nem tehetnek mást, mint a pályán bizonyítanak. Rengeteg munkát végzünk a színfalak mögött az edzéseken, az öltözőben, a játékosokkal beszélgetve. A feladatom az, hogy megértessem velük, hogy egy bizonyos szintű edzésmunkára, mentalitásra van szükségük egyénileg és csapatszinten is, a többit pedig nekik kell megmutatniuk a pályán.”

„Én nem vonom kétségbe, hogy ennek a csapatnak megvan a karaktere, mivel láttam az öltözőt, értem a futballt és van karakterük. De néha a játékosok önbizalmán csorba eshet, és ilyenkor úgy tűnhet, hogy hiányzik belőlük a karakter.”

Forrás: realmadrid.com, chelseafc.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…