Vinícius: Ez volt az idény egyik legjobb meccse

Vini Jr.
Vini Jr. a Chelsea elleni meccs legjobbja (forrás: realmadrid.com)

A játékosok közül a meccs legjobbjának választott Vinícius Júnior, Thibaut Courtois és Militão nyilatkozott az újságíróknak a Chelsea elleni 2-0-s győzelem után.

Vinícius:

„Nagyon jól játszottunk, letámadtunk, olyan jók voltunk mint az előző idényben. Ez volt az idény eddigi egyik legjobb meccse, nagyszerű érzés hazai pályán nyerni. Most itt az ideje annak, hogy a visszavágóra gondoljunk, és észben tartsuk, hogy meg kell őriznünk a hidegvérünket.”

„Volt területünk, szerettünk volna több gólt lőni, de egy nagyszerű csapat ellen játszottunk. Nagyon szerettünk volna több gólt szerezni, mert tudjuk, hogy mennyire nehezek lehetnek az idegenbeli mérkőzések. Most itt az ideje a pihenésnek, hiszen jól kell teljesítenünk a második meccsen is.”

„Minden játékos, aki magára ölti ezt a mezt, tudja, hogy a BL-ben játszani ennél a klubnál különleges, különösen a Bernabéuban, amikor a szurkolók teljesen odateszik magukat. A Madridban ezzel a vággyal kell játszanunk a BL-ben.”

„Pintusszal dolgozom az edzéseken, majd otthon a személyi edzőmmel, így a lehető legjobb formában vagyok ezeken a meccseken. Az idény ezen szakaszában más játékosok hajlamosak egy kis visszaesésre, de én mindig megpróbálom növelni a szintet.”

Courtois
Thibaut Courtois a Chelsea ellen (forrás: realmadrid.com)

Courtois:

„Amikor 10 ember ellen játszottunk, úgy tűnhetett, hogy lezárhattuk volna a párharcot további 1-2 góllal. De ők is szerezhettek volna egy gólt az utolsó percben, ám Rüdiger elképesztő blokkot mutatott be.”

„Nehéz meccs volt, a 2-0 jó eredmény. Kissé frusztrál minket, hogy nem szereztük meg a harmadik, negyedik gólt, tudjuk, hogy nagyon nehéz lesz a visszavágót. Remélem, hogy nem fog visszaütni, hogy nem szereztünk még egyet.”

„Jól kezdtek a néhány kontrájukkal, de sikerült pár jó védést is bemutatnom a gól előtt. Az 1-1 mentálisan rosszul hatott volna ránk, de örülök, hogy kivédtem Sterling lövését.”

„Védekezés szempontjából komplett teljesítményt nyújtottunk, nem hagytuk nekik, hogy helyzeteket dolgozzanak ki, az utolsó perctől eltekintve. Jobban is tarthattuk volna a labdát a meccs utolsó szakaszában, hogy biztosítsuk, nem lesz esélyük gólt lőni.”

„A második meccset úgy kell kezelnünk, mintha döntetlenről indulnánk, ahogy a Barcelona ellen is tettük a kupában. Győztes mentalitással kell kimennünk a pályára. Ha számolgatsz, akkor ők is lőhetnek kettőt, és azonnal döntetlen lesz az állás, ahogy tavaly is láthattuk. Azon a meccsen nem kezdtünk jól, ők gyorsan megszerezték a vezetést, ezzel pedig visszajöttek a párharcba. Remélem, hogy jobban kezdjük majd a meccset ezúttal, és megszerezzük a vezetést is.”

Militao:

„Vinícius egy klasszis játékos, nagyon nehéz ellene védekezni. Nagyon magas szinten játszik, ő a világ egyik legjobbja.”

Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…