Ancelotti: Itt leszek a következő idényben

Ancelotti
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

Az olasz mester a Cádiz elleni mérkőzés előtt is a sajtó munkatársainak rendelkezésére állt a szokásos, meccs előtti sajtótájékoztató keretein belül.

„Meglehetősen jó formában vagyunk. Nehéz meccs vár ránk, hiszen a Cádiz remekül játszik, ők is jó formában vannak. Egy erős csapatról van szó, miközben a BL-negyeddöntő visszavágója előtt vagyunk. Nagyon szeretnénk jó teljesítményt nyújtani.”

„A játékosaim motiváltak abban, hogy a megfelelő stratégiával készüljünk a meccsre. Egy olyan sorozatban lépünk pályára, amelyet tisztelnünk kell. Nem mondom, hogy száguldunk, de meg kell tennünk, ami tőlünk telik. Még kilenc meccs van hátra. Ha nem lehetünk elsők, akkor a végsőkig kell küzdenünk azért, hogy mi legyünk a második helyen. A játékosok tudják ezt, a mez pedig megköveteli ezt a hozzáállást.”

Vini és Haaland

„Két fantasztikus játékos, mindketten kihasználják az erősségeiket. A klubunk és a szurkolóink élvezik Vini tehetségét, kedvüket lelik a játékában, pont úgy, ahogy a City szurkolói és Guardiola teszik Haaland esetében. Mindketten kihozzák a legtöbbet abból, ami bennük van.”

BL

„Még nem tudjuk, hogy ki jut be az elődöntőbe. A City-nek újabb meccset kell játszania, ahol bármi megtörténhet. Ez egy BL-negyeddöntő. Nekünk is van előnyünk, de újabb 90 perc vár még ránk.”

Kötődés a klubhoz

„Nincs mit mondanom. Érzem a klub szeretetét, nyugodt vagyok, jól érzem magam itt. A klub már nem tud mást mondani, mint amit amúgy is tudok, hogy szeretnek.”

Vini Jr. és Kroos

„Vini Jr. érzett valami apróságot a Chelsea elleni meccs végén, de a vizsgálatok szerint nincs szó sérülésről. Ez csak egy apróság, ahogy Kroos esetében is. Túl kockázatos lenne nevezni őket. Jól fel kell készülnünk a holnapi meccsre. Vannak játékosaink, akik küzdenek a fáradtsággal, de ők is utazni fognak. Versenyképes csapatot küldünk pályára holnap. Kroos és Vinícius rendben lesznek a Chelsea elleni meccsre.”

Hazai hajrá

„Meg kell várnunk az idény végét, hogy értékelni tudjuk a szezont. Néhány sorozatban sikeresek voltunk, néhányban kevésbé. Ilyen a futball, meg kell várnunk az idény lezárását, hogy levonjuk a következtetéseket. Lehet, hogy nagyon sikeres idény lesz, de az is lehet, hogy olyan, ami kétségeket ébreszt.”

„Hallom a kritikákat, erre számítani lehetett. Egy olyan világban élünk, ahol meg kell hallgatnunk az embereket, a szurkolókat, a klubot, a játékosokat. Vannak érthető kritikák, amelyek segítenek jobbá válni az ismereteidben, a munkádban. A negatív kritikák adhatnak ötleteket arra, hogy hogyan lehetne jobban csinálni bizonyos dolgokat.”

Európai futball

„Az angol labdarúgás jó néhány nagyon magas szintű csapattal rendelkezik, erős és kiváló kvalitásokkal bíró játékosaik vannak. Nem lep meg, hogy az angol csapatok a favoritok, ahogy például a Manchester City. Lehet, hogy azt gondoljátok, hogy van egy szakadék, de az európai futball mást mutat. Tavaly két spanyol csapat jutott be a BL elődöntőjében, idén pedig három olasz van a negyeddöntőben. Az európai foci sokkal versenyképesebb, mint amilyennek tűnik, és mint amit a többség, különösen az angol klubok mondanak. Azt gondolják, hogy az ő bajnokságuk a legerősebb, legizgalmasabb a világon, de Európában versenyképes csapatokkal találkoznak, annak ellenére, hogy azok az együttesek sokkal kevesebb pénzből gazdálkodnak, lásd az olasz vagy spanyol klubokat.”

Camavinga

„Épp óriási fejlődésen megy keresztül. Az, hogy védekező középpályásként vagy szélső védőként játszik, segít a fejlődésében. Fizikálisan nagyon jó adottságai vannak, ami azt jelenti, hogy lényegében bárhol képes megállni a helyét. Szeret középen játszani, és úgy gondolom, hogy kiváló középső középpályás lesz belőle. Megtanulhatja azokat a védekező elemeket, amelyek segíthetnek neki a jövőben.”

Hazard

„Nem tudom, hogy kezdeni fog-e, de jó formában van, így lehet, hogy esélyt kap a játékra.”

Középső védők formája

„A középső védők a világbajnokság óta nagyszerűen teljesítettek. Militão és Rüdiger sok meccsen fantasztikusak voltak. Alaba is visszatért a legjobb formájához. A két középső védőnk magabiztosságot adott nekünk a legutóbbi meccseken, mivel feljebb húzódtak, hogy segítsék a letámadást. Amikor magasabban védekezünk, akkor nekik keményebben kell dolgozniuk, mivel szabad területek keletkeznek, de remekül megoldották a feladatot.”

Benzema játékpercei

„Nem törekszünk arra, hogy Benzema legyen a gólkirály. Minket csak az érdekel, hogy jó formában legyen. Akkor fogunk beavatkozni, ha látjuk, hogy fáradt. A regenerálódása a keret játékosai között az egyik legjobban sikerült a Chelsea elleni meccs után. Jól érzi magát, motivált. Ha látni fogjuk, hogy fáradt, akkor pihenőt kap majd, de holnap nem lesz erre szükség.”

Büszke a munkájára?

„Büszke vagyok a munkámra. Eddig egy rendkívül sikeres karrierem volt, remélem, hogy így is folytatódik. Boldoggá tesz, hogy visszajöhettem ide dolgozni.”

Bizalom

„Az elnök mindig nagyon kedves volt velem, most sincs ez másképp. Előre kell tekintenünk. A klub nyugodt, biztosítanak a szeretetükről. Itt leszek a következő idényben. Szerintem tiszteletben tartjuk a szerződésünket.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…