Laporta: Akad egy klub, amely sértettnek érzi magát

A mai napon Joan Laporta, az FC Barcelona elnöke tartott sajtótájékoztatót, hogy válasszal szolgáljon a Negreira-üggyel és a folyamatban lévő eljárással összefüggésben felmerült kérdésekre. Több-kevesebb sikerrel. Alább a Real Madridot is érintő megnyilvánulásokat közöljük.

„Akad egy klub, amely sértettnek érzi magát. A Real Madrid, amelyet a bírók mindig is előnyben részesítettek. Ez mindenki számára nyilvánvaló, köztudott és ebben a mai napig nem történt változás. A Real Madrid a rezsim csapata volt, politikai és gazdasági okok miatt igen közel állt a hatalomhoz. Arra is felhívnám a figyelmet, hogy az elmúlt hét évtizedben a játékvezetői bizottság vezetői a madridi klub sociói, korábbi játékosai vagy igazgatóságának tagjai közül kerültek ki. Az a körülmény, hogy a Real Madrid is csatlakozott ehhez a lejáratókampányhoz, példátlan cinizmus a részükről. Remélhetőleg ez az eljárás leleplezi és helyre teszi majd őket.”

„A saját meggyőződésünkből, s más egyéb okokból vagyunk a Szuperliga-projekt részesei, nem pedig a Juventus vagy a Real Madrid miatt. A Szuperliga sorsa nem azon áll vagy bukik, ami a Negreira-ügyben történik. Nem tagadom, nem tetszett a fellépésük, ugyanakkor nem kommentálnám tovább ezt a témát. Ha folytatnám, még azt vetnék a szememre, hogy nem akarok a Negreira-üggyel összefüggésben felmerült kérdésekre válaszolni, mindent inkább a Barcelona-Madrid rivalizálására redukálok.”

„A Real Madrid fellépése mindenképp negatív hatással volt az intézményi kapcsolatokra. Mindig ügyeltünk a klubok közötti kapcsolattartásra, nem volt ez másképp a Real Madrid esetében sem. Riválisként tekintünk rájuk, s egyértelmű, hogy jelenleg a világ legnézettebb mérkőzése az El Clásico. Megítélésem szerint elhamarkodottan cselekedtek, meglehetősen rossz lépés volt ez egy olyan klubtól, amilyen a Real Madrid.”

„Szeretném azt hinni, hogy nagy nyomás nehezedett a klubra és a vezetésére. Ezt Florentino is tudja. A rivalizálás jellemzően érzelmi alapú, ennek ellenére úgy hiszem, hogy a Real Madridnak türelemmel kellett volna lennie, ki kellett volna várnia a folyamatban lévő eljárás megfelelő pillanatát. Tudom, hogy borzasztó terhet jelentett a madridista tömegek elvárása. Megértem a döntésüket, de azt nem fogadhatom el. Értem a helyzet komplexitását, de helytelennek tartom a reakciót. Ezt megbeszéltem Florentinóval.”

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Endrick
Tovább

Endrick: Levél az öcsémnek

A brazil tehetség a Players Tribune hasábjain tett közzé egy levelet, amelyet jelenleg 4 éves öccsének írt, és…
Rodrygo Goes
Tovább

Rodrygo: Soha nem elégszem meg a vereséggel

A Real Madrid brazil kiválósága egy angol lapnak adott interjút, amelyben beszélt a válogatottról, rasszizmusról, félelmekről… Válogatott „Sokkal…