Militão: Úgy kell pályára lépnünk, hogy nyerni akarunk

Militão
Militão (forrás: realmadrid.com)

A Real Madrid játékosai közül Éder Militão kísérte el Carlo Ancelottit a Chelsea elleni BL-negyeddöntő visszavágója előtt a londoni sajtótájékoztatóra.

A meccs

„Nálunk van az előny, de úgy kell kimennünk a pályára, hogy nyerni akarunk, és nem járhat más a fejünkben. Nem gondolhatunk egyéb dolgokra, mivel kemény meccs vár ránk, és ha elkezdünk agyalni, hibát követünk el. A győzelemért kell pályára lépnünk. Úgy kell folytatnunk, ahogy eddig játszottunk. Jó munkát végeztünk, ha összedolgozunk, könnyebb dolgunk lesz. Biztosan nehéz meccs lesz, de tennünk kell a dolgunkat.”

Első meccs

„Az odavágón a Chelsea úgy játszott, ahogy mi szerettük volna, nagyszerű munkát végeztünk. Remek csapatuk van, nehéz ellenük betalálni. Nagyon keményen kell dolgoznunk, mivel az első meccsen voltak helyzeteik, nagyszerű játékosaik vannak. Tudjuk, hogy nem hibázhatunk, mivel a BL-ben az a csapat nyer, amely a legkevesebb hibát véti. Olyan mentalitással kell kimennünk a pályára, amilyennel az első meccsen is tettük.”

Te vagy a világ legjobb középső védője?

„Úton vagyok afelé, hogy az egyik legjobb legyek. Amikor megérkeztem ide, nehéz volt, hiszen csodás játékosok voltak előttem, de lassan elkezdtem megmutatni, hogy mire vagyok képes, most pedig jó munkát végzek. Keményen dolgozom otthon is, mindent megteszek, hogy jobbá váljak és tartsam a szintet. Ez nagyon nehéz, ha nem figyelsz oda magadra.”

„Úgy érzem, hogy a koncentrációm sokat javult. Korábban ez nehezen ment, de a körülöttem lévők és az edzőm segítségével jó úton haladok. Sokat figyelek, ezt a jövőben is meg kell tennem. Nagyon jó formában vagyok, keményen kell dolgoznom, hogy ez így is maradjon.”

A modern belső védő

„Kemény munkára van szükséged, hiszen rengeteg klasszis csatárral találkozhatsz manapság. Fizikálisan, érzelmileg, lelkileg is a legjobb formában kell lenned. Fel kell készülnöd, hiszen minden meccsen próbára tesznek. Úgy gondolom, hogy ez egész jól megy, az pedig nagyon fontos, hogy mindenki segít nekem. Mindent beleadok a meccseken annak érdekében, hogy a társaim jobban érezzék magukat a pályán.”

Vini Jr.

„Ő a világ egyik legjobbja jelenleg, szinte lehetetlen őt megállítani, sosem áll le.”

Ancelotti

„Ő az ideális edző, sokat segít nekem. Minden nap beszélünk, sokat tanulok tőle. Még mindig annyi mindent taníthat nekem… Minden nap mutat valami újat.”

Ancelotti lesz a brazilok edzője?

„Erről őt kellene megkérdezni. Én imádok vele dolgozni itt. Természtesen viccelődtünk ezzel kapcsolatban, de szerződése van.”

Készen állsz, hogy a válogatott vezére légy?

„Sokat kell javulnom, de nagyon jól érzem magam a válogatottban. Nagyon örülök, hogy a hazám színeiben játszhatok, keményen kell dolgoznom, hogy tovább javuljak.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…