Lampard: 60 percig mi voltunk a jobb csapat

Frank Lampard
Frank Lampard (forrás: Chelsea TV, screenshot)

A Chelsea edzője is válaszolt az újságírók kérdéseire a Real Madrid elleni vereséget és BL-búcsút követően.

A mérkőzés:

„60 percen át jól játszottunk. Szervezettek voltunk, nagy energiákat mozgattunk meg, sok problémát tudtunk okozni a Real Madridnak. Ami hiányzott a játékunkból, az a gól volt. De voltak nagyszerű lehetőségeink. Számunkra az első félidő nagyon fontos volt, úgy alakult a játék, ahogy szerettem volna, ha szereztünk volna 1 vagy 2 gólt, az megváltoztatta volna az egész párharcot, de ez nem történt meg, ők pedig nagyon pontosak voltak a befejezéseknél, ezt láthattuk, így alakult ki a végeredmény.”

Kezdő

„Olyan csapatot választottam, amely az egyéni forma alapján és az erőnlét alapján képes lehetett felvenni a versenyt a Real Madriddal. Amikor megszerezték a gólt és 3-0 lett az összesített állás, természetesen bele kellett nyúlnunk a felállásba, hogy legalább döntetlenre mentsük a párharcot. Lehet, hogy ami ezután következett, várható volt, de úgy gondolom, hogy 60 percig nagyon jók voltunk.”

A kulcs

„Ezen a szinten akkor, ha kidolgozol néhány nagyon ígéretes helyzetet, ahogy mi is tettük, azokat egyszerűen gólra kell váltani. Nem jellemző rám, hogy túlságosan dicsérek egy teljesítményt, amikor kikapunk, de ha azt nézzük, hogy honnan indultunk és hol tartunk most, pozitívumokat is magunkkal vihetünk innen.”

Madridstore akció 2023.04.19.
Villámakció a Chelsea elleni továbbjutás örömére!

Militão

„Szerintem Militãónak meg kellett volna kapnia a második sárga lapját. Ezen a szinten azt látjuk, hogy rengeteg lapot osztanak ki. Ennél az esetnél normál esetben szintén, amikor a támadó harmadban a játékosunkat letarolja a védőjük. Ez már azt jelentette volna, hogy piros lapot is kap, és lett volna fél óránk emberelőnyben.”

Folytatás

„Világklasszis ellenfél ellen játszottunk ma este, és mi voltunk a jobb csapat 60 percen át. Számomra fontos, hogy ne csökkenjen a színvonal. Ez az egyetlen üzenet, amit házon belül továbbítanunk kell, amint lecsillapodnak a kedélyek a mai meccs után. Két hete vagyok itt, nagyon szeretném a legjobbamat nyújtani ezért a klubért, a klubomért, és nem fogom hagyni, hogy bárki is visszavegyen. Ez egy olyan klub, amely ahhoz szokott hozzá, hogy messzebbre jut ebben a sorozatban, de ez nem a mi esténk volt. De fontos, hogy a srácok tanuljanak ebből, megtapasztalják, hogy ez milyen és mire van szükség ezen a szinten.”

„Holnap pihenőnap, csütörtökön ismét munka, és készülünk a Brentford elleni meccsre. Az emberek sokat fognak beszélni a Chelsea szezonjáról, mert sok sikerünk volt. Ez a klub vissza fog térni. Sok munkára és fejlődésre lesz szükség, a szurkolók pedig értékelték a mai teljesítményt. Ez az, amibe kapaszkodhatunk, jó eredményeket kell elérnünk és jó teljesítményt kell nyújtanunk az idény hátralévő részében, hogy jövőre újra nekivághassunk az útnak.”

Forrás: chelseafc.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK