Rodrygo: A gólörömömnél Cristianóra, a példaképemre gondoltam

Rodrygo
Rodrygo (forrás: realmadrid.com)

A Real Madrid játékosai közül a kétgólos Rodrygo mellett Courtois és Camavinga beszélgetett az újságírókkal a Chelsea elleni győzelem után.

Rodrygo:

„Nem tudom, hogy magyarázzam meg, de ez a sorozat számomra igazán különleges. Amikor itt játszottam, mindig tudtam tenni valamit, hogy segítsem a csapatomat. Nagyon boldog vagyok, remélem, hogy így tudom folytatni, további gólokat szerzek, gólpasszokat adok, és megnyerjük a BL-t.”

„Nagy öröm a Real Madridban játszani, ez a világ legnagyobb klubja, és tudjuk, hogy lényegében kötelességünk az elődöntőbe, majd a döntőbe jutni és megnyerni a sorozatot. Azóta ez van a fejünkben, hogy itt vagyunk. Nagyon jó teljesítményt kell letennünk az asztalra, szerintem ezt is tesszük. Amióta itt játszom, hosszú utat jártunk be ebben a sorozatban, remélem, hogy így folytatjuk tovább.”

„Megszerezhették volna a vezetést, de Courtois kisegített minket. Nagyon örülök a duplámnak, szeretném ilyen tempóban folytatni. Most már az elődöntőre kell gondolnunk.”

„Militão nem játszhat majd az első meccsen, de vannak más nagyon jó játékosaink, akik beugorhatnak a helyére. A BL nagyon kemény. Nem választhatjuk meg az ellenfeleinket, készen kell állnunk mindenre.”

„Gondoltam arra, hogy térden csúszva ünneplem a gólomat, de egy kisebb duzzanat miatt nem tudtam. Aztán beugrott a példaképem, Cristiano Ronaldo, ezért így ünnepeltem.”

Madridstore akció 2023.04.19.
Villámakció a Chelsea elleni továbbjutás örömére!

Courtois:

„Nagyon elégedett vagyok. Számomra intenzív mérkőzés volt, és az, ha sikerül nyerni és elkerülni a bekapott gólt, mindig jó dolog. Az első félidő nem sikerült a legjobban, de a félidőben javítottunk a dolgokon. A második félidőre feljavultunk, szereztünk két fontos gólt. Visszajöhettek volna a meccsbe, a szurkolóik mögöttük álltak. Keresték a gólt, ami visszahozta volna számukra a reményt, de szerencsére Rodrygo betalált.”

„A védésem egy kapu előtti, éles szögből érkező keresztlabda után jött. Valaki megpróbált lőni, egy kicsit elestem, láttam, hogy Cucurellához kerül a labda. Megpróbáltam ugrani, minél nagyobb területet lefogni, balra dőlve dobtam a testem, hogy lefedjem a hosszút, a rövidet pedig a lábammal védtem. Nagyon örülök ennek a védésnek.”

„Militão sárga lapja szerencsétlen eset, Havertz megemelte a labdát, Militão pedig nem érte el. Hinnünk kell az egész keretben, biztos vagyok benne, hogy képesek leszünk harcolni a City vagy a Bayern ellen. Megpróbáljuk megismételni a tavalyit, hinnünk kell ebben. Jó sorozatban vagyunk, bízunk abban, hogy ismét meg tudjuk tenni és bejutunk a döntőbe.”

„Nem könnyű elődöntőbe jutni. A legutóbbi 13 évben a Madrid rengetegszer megtette ezt. Örülünk, hogy most is sikerült. Nem könnyű, de ha itt vagy, és veszítesz, az nem sokat jelent. Nyerni akarunk, de egyszerre csak egy meccs lebeg a szemünk előtt.”

Camavinga:

„A csapat remekül játszott. Az első félidő nehéz volt, mert a Chelsea is kiváló csapat. A második félidő könnyebbre sikerült, szereztünk két gólt. Mi vagyunk a Real Madrid, és ha kemény meccset játszunk, akkor is úgy dolgozunk, mint mindig, és sikerült továbbjutnunk.”

Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK