Ancelotti: A lehető legjobb kezdővel állunk fel holnap

Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

A Real Madrid a Real Sociedadhoz látogat a spanyol bajnokság 33. fordulójában. A mérkőzés előtt Carlo Ancelotti beszélt többek között a játékosokról, a kupadöntőről és a hiányzókról is.

A mérkőzés

„Nehéz mérkőzés lesz, mert egy nagyszerű csapat ellen lépünk pályára. Vannak sérültjeink, néhányan pedig eltiltás miatt nem játszhatnak. Kemény meccs lesz. A menetrendnek semmi értelme, de ezzel kell dolgoznunk. Azzal a vággyal utazunk San Sebastiánba, hogy egy remek mérkőzést játsszunk.”

„Militão rendben van, volt egy kis gondja és csak később csatlakozott az edzéshez. Pályára lép holnap. Valverde helyzetét még elemeznünk kell, egyéni munkát végzett a medencében, de talán időben felépül. Alaba nem játszhat, még csak most kezdett a többiekkel edzeni. Jó hír, hogy Modrić akár már szombaton pályára léphet.”

„Csodálatos, amit Antetokounmpo mondott, nem tudok hozzátenni semmit, mert 100%-ban igaz. Sem a sportban, sem az élet más területein nem beszélhetsz kudarcról. Kudarc az, amikor nem próbálod meg a legtöbbet kihozni magadból.”

„A sportban néha nyersz, néha veszítesz. A vitrinem tele van a megnyert trófeákkal, de ha az elveszítetteket is beleszámolnám, tele lenne a házam.”

Regeneráció

„Az idény ezen szakaszában fizikálisan rendben vagyunk. A problémát minden meccs esetében a regeneráció jelenti, mivel három napunk van rá. Minden játékos állapotára figyelnünk kell, a lehető legjobb kezdőt küldjük a pályára. Erős ellenfél ellen játszunk, a legjobb formánkat kell hoznunk.”

Jövőbeli projektek

„A klub terve egy új kilences igazolása Karim korából adódóan. Nem gondoltunk erre egészen a mostani gondjáig. A támadósor remekül működött tavaly, ahogy idén is. Benzemának voltak rosszabb és jobb időszakai, de Vini és Rodrygo sokat fejlődtek. Asensio is remekül teljesít. Az utóbbi két évben nem volt gond a támadásokkal.”

Benzema és a nem állandó kezdők

„Talán kezdeni fog. Egy kicsit fáradt, de ha rendben lesz és nincsenek gondjai, játszani fog. A sérüléseket leszámítva nem fogok rotálni. Este tízkor játszunk és lesz időnk pihenni. A legjobb kezdőt küldöm pályára és ha azok, akik nem állandó kezdők, megérdemlik, hogy az első perctől pályán legyenek, akkor ez fog történni.”

Kroos

„Minden poszton szeret játszani. Játszhat védekező középpályásként is vagy a belső hármas bal oldalán. Vannak meccsek, amikor magasabb középpályásra van szükség a beadások levédekezése érdekében, máskor ez nem fontos.”

„Nem kell meggyőzni arról, hogy védekező középpályásként játsszon, mert hozzászokott. Nagyon jól teljesít azon a poszton, mert remekül hozza ki a labdát.”

Nico Paz

„Megvan benne a potenciál, hogy az első csapatban játsszon. Remekül játszott Arbeloa irányítása alatt és Raúl Castillájában.”

Támadósor

„Néha azt gondoljuk, minden megoldható egy minőségi támadósorral. Az elöl lévő minőség megteremti a különbséget, de az alapot a védekezésbeni elkötelezettség adja. A minőségi támadások nem segíthetnek minden esetben.”

Viníciust megállíthatja egy piros lap a reklamálásban?

„Piros lap? Semmiképp! Éppen elég ennyi sárga lap is. Nem hiányzik neki, hogy pirosat is kapjon.”

Kubo

„Itt volt velünk, most pedig remekül teljesít a Sociedadnál. Az elkövetkezendő hónapokban beszélünk róla, figyelembe véve a keretben uralkodó versenyszellemet.”

Kupadöntő az első csapat és a Castilla között

„Hallottam erről a döntőről. Nem hiszem, hogy az első csapat és a Castilla játszhat egymás ellen hivatalos mérkőzéseken, mert az az ificsapatunk. Ezeket a dolgokat el kell választani.”

Jövője

„Nem beszélek a jövőmről, de ennek a határidős dolognak semmi értelme. Nincsen semmilyen dátum, mert nem beszéltem senkivel.”

A brazil profil

„A brazil játékosok sokszor egyéni képességeikkel emelkednek ki. Sok ilyen játékosom volt: Ronaldo, Rivalo, Ronaldinho, Pato vagy Kaká. Mindegyikük más tulajdonságokkal rendelkezett. A sokat cselező játékosok, mint Vinícius vagy Rodrygo nem mindennapiak, nehéz ilyet találni a mai futballban.”

Barcelona

„Folytonosság jellemzi őket, megnyertek pár nehéz meccset. Ha megnyerik a ligát, megérdemelten teszik.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK