Ancelotti: Megérdemelt győzelem volt

Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

Az olasz mester az Osasuna elleni Király-kupa-döntőt követően is válaszolt az újságírói kérdésekre.

A mérkőzés

„Ez egy nagyszerű hangulatban lejátszott döntő volt, egy rendkívül erős ellenfél ellen. Voltak időszakok, amikor szenvedtünk, de megérdemelten nyertünk. Nem csak a mai meccs miatt, de az ide vezető út miatt is, ahol igazán jó csapatokat győztünk le és kiérdemeltük ezt a címet.”

„Az első fél órában nagyon jól játszottunk, Vini Jr. megállíthatatlan volt. Aztán nem tudom, hogy mi történt, egy kicsit megnyugtattam. A csapatnak egyetlen dolgot kell tennie: jó futballt játszani. Minden más az irányítás és a koncentráció kárára megy. Nem kezdtük jól a második félidőt, kicsit szenvedtünk, egyenlítettek, de szerencsére Rodrygo megváltoztatta a mérkőzés menetét.”

Minden lehetséges trófea két idény alatt

„Nem tehetek mást, mint köszönetet mondok ennek a keretnek, a klubnak és a szurkolóknak. Ma valami nagyon fontos dolgot értünk el, a maival megnyertük az összes lehetséges trófeát két idény alatt. Most egy nagy meccsre készülünk kedden, morálisan a csúcson érkezünk meg oda, boldogok és izgatottak vagyunk. Most nagyon örülök, de egyben nagyon fáradt is vagyok. Holnap majd realizáljuk, hogy mit értünk el ebben a két idényben.”

Madridstore akció
Akció a Madridstore-ban, május 9-ig.

Az első meccs a City ellen

„Harcolni fogunk, mivel nagyon közel vagyunk egy újabb döntőhöz. Mindent meg fogunk tenni, hogy egy újabb döntőt játszhassunk. Készen állunk a keddre. Mindannyian tudjuk, hogy a Bernabéuban hajtani fog minket a közönség, az első meccsen nálunk lesz a 12. embert jelentő előny.”

Militão

„Mondtam neki, hogy beszéljen Alabával és maradjanak hátul, legyenek egységesek. Jók voltunk házul, jobbak mint az elmúlt meccseken.”

Rodrygo

„Senki nem tudja, hogy milyen messzire juthat. Nagyon elegáns játékos, akinek a mozgása csodálatos, gólokat lő. Hihetetlen ütemben fejlődik.”

Camavinga

„Az is egy opció, hogy a középpályán legyen kedden, a következő napokban el kell ezt döntenünk, hiszen védőként is jól teljesít, de jobban hozzá van szokva a középpályához, ott jobb munkát végzett.”

Tchouaméni

„Megszorongattak minket, nagyon jó volt a letámadásuk, az elején lassúak voltunk. Azért cseréltem le, hogy próbáljuk meg gyorsabban előre juttatni a labdát hátulról.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…