Florentino Pérez: A trófeákat kemény munkával és sok áldozattal lehet megnyerni

Florentino Pérez és Benzema
Florentino Pérez és Benzema (forrás: realmadrid.com)

A Real Madrid elnöke, Florentino Pérez is válaszolt újságírói kérdésekre az Osasuna elleni győztes Király-kupa-döntőt követően.

Gratuláció

„Szeretném megragadni az alkalmat, hogy gratuláljak az Osasunának az idényükhöz. Ma este nagyon megnehezítették a dolgunkat, ahogy ezt mindenki láthatta, mivel mindent beleadtak. Ezt mindenképp ki kell emelnünk. Szeretnék gratulálni az elnöküknek és a játékosaiknak, mivel csodás idényük van, nagyon nehézzé tették ezt az estét.”

„Bármikor is nyerj egy címet, az mindig boldoggá tesz. Ez egy kemény, harcos Király-kupa volt. A Cacereñóval kezdtük, akik foggal-körömmel küzdöttek, aztán jött a Villarreal, az Atlético Madrid és a Barcelona. Nem volt könnyű az út a döntőig. Az Osasuna hihetetlen volt ma este, mindent beleadtak, így még inkább értékelem ezt a győzelmet.”

A kupa fontossága

„A Király-kupa nagyon fontos számunkra, mivel Spanyolország legjobbjai ellen játszottunk. Megérdemli az elismerést, mert mindenki mindent belead. A trófeákat kemény munka és áldozatok árán lehet megnyerni.”

A Real Madrid elvárásai

„Ez olyasmi, amit még Santiago Bernabéutól örököltünk. Megmutatta, hogy a végsőkig kell harcolnod minden lehetséges trófeáért, én pedig nem teszek mást, mint megpróbálok megfelelni az általa felállított rendkívül magas mércének.”

Összetartás

„Hozzászoktunk, hogy szinte minden idényben nyerünk trófeákat. Nagyon jó csapatunk van, nagyon egységes, igazán madridista, ez pedig tisztán látszik a pályán. Élvezzük ezt a csodálatos időszakot.”

Rodrygo

„Nagyon jó. Nagyon fiatal, még sok örömteli évet hoz majd nekünk, madridistáknak. Ő és Vinícius csodálatosak. Annyira fiatalok, ami azt jelenti, hogy még több mint egy évtizedig élvezhetjük a játékukat.”

Madridstore akció
Madridstore akció, május 9-ig.

Vini Jr.

„A világ legjobbja a posztján. Minden alkalommal, ha megkapja a labdát, mindenki megáll, hogy nézze, mit fog vele kezdeni. Nagyon nehéz őt megállítani, és általánosságban elmondható, hogy akik fogják, sokat szabálytalankodnak vele szemben. Emiatt ő panaszkodik, majd sárgát kap, amit nem értek. Meg kell védenünk azokat a játékosokat, akik csinálják a showt, akik örömet hoznak a futballba.”

Naptár

„Ez a győzelem hatalmas erőt ad nekünk, a probléma az, hogy nincs időnk a pihenésre. Nem tudom, hogy ki állítja össze a naptárt, de magába nézhetne. Ez elfogadhatatlan. Szeretném, hogy bárki is az, aki dönt, tudja, hogy nem játszhatunk három naponta. Fáradtak leszünk, de mindent bele fogunk adni.”

A City elleni párharc

„Biztos vagyok benne, hogy Guardiola nézte ezt a meccset, hiszen ez a munkája. Ő egy nagyszerű edző, csodás játékosai vannak. Kemény, harcos párharc lesz, ahogy mindig, ha ez a két csapat találkozik. Azt gondolom, hogy a jelenlegi két legjobb.”

Magabiztosság

„Ez a győzelem erőt ad nekünk. Biztos vagyok benne, hogy morális lökést jelent a keddi meccs előtt.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…