Rodrygo: Szeretnék újabb trófeákat nyerni a Real Madriddal

Rodrygo
Rodrygo (forrás: realmadrid.com)

A játékosok közül Kroos, Carvajal, Courtois és a meccs legjobbjának választott Rodrygo válaszoltak a sajtó munkatársainak kérdéseire az Osasuna elleni győztes Király-kupa-döntőt követően.

Rodrygo:

„Ezen a héten arról beszéltünk, hogy a Real Madrid hogyan nem nyerte meg ezt a sorozatot ilyen sokáig. Nekem is ez az egy hiányzott már csak, úgyhogy ez egy rendkívül különleges nap volt számomra a két gólommal. Elégedett vagyok.”

„Ez volt az a trófea, amit szerettem volna megnyerni, mivel ez hiányzott már csak, és 22 évesen elmondhatom, hogy minden lehetséges címet megnyertem már. De szeretnék még sokat nyerni, ezt a kupát is még sokszor a magasba emelni. Ez volt az első, és láttam, hogy milyen különleges, a hangulat már a bemelegítés megkezdésétől kivételes volt.”

„A Cacereño elleni meccs napján imádkoztam Istenhez, mert nagyon nehéz meccsel kezdtünk Cáceresben, egy olyan pályán, amelyen nehéz játszani. Sikerült gólt szereznem akkor, ma pedig le tudtam zárni ezt a sorozatot.”

„Mindig jó úgy kezdeni, hogy már az elején előnybe kerülsz, két perc után gólt szerezni nagy önbizalmat ad. Jól játszottunk. A második félidőt gyengén kezdtük, de aztán megszereztem a második gólt, és meglett a győzelem. Csak ez számít.”

„Mindig elmondom, hogy mennyire szeretek Vinivel játszani, ő egy különleges játékos, mindannyian azt szeretnénk, ha így folytatná.”

„A második gól ünneplését Nachónak ajánlottam, egy srácnak, akit a rákos gyerekekkel foglalkozó Juegaterapia alapítványnál látogattam meg. Elmentem hozzájuk, hogy meglátogassam őket és adjak egy-két ajándékot. Ő kérte, hogy ha gólt szerzek, akkor mutassak I-t az Ignacio miatt, úgyhogy a második gólomat neki ajánlottam.”

Toni Kroos
Toni Kroos (forrás: realmadrid.com)

Kroos:

„Ez a trófea hiányzott még a gyűjteményemből, és nagyon fontos volt számomra, mivel szerettem volna tényleg mindent megnyerni a Madriddal. Ma ez sikerült, hihetetlenül boldog vagyok. Most itt az ünneplés ideje.”

„Sosem könnyű megnyerni a döntőket. Ezt ma is láthattuk, hiszen kemény meccs volt. Nem ez volt a legjobb teljesítményünk, de várható is volt, hiszen egy remek ellenfél ellen kellett játszanunk, amely mindent beleadott a pályán. Egy kupadöntőben bármi megtörténhet, de végül sikerült a góljuk után felpörögnünk. A döntők azért vannak, hogy megnyerjék őket, nem midig a csodálatos futballról szólnak.”

„Ha van egy olyan játékosod, mint Vini Jr., akkor meg kell próbálnod kihasználni a sebességét. Úgy gondolom, hogy csodálatos volt az első 30 percben, tényleg nagy fölényt jelentett számunkra.”

„Az Osasuna nagyon megnehezítette a dolgunkat, megérdemlik a dicséretet. Remek meccset játszottak.”

„Ebben a szakaszban a City a lehető legnehezebb ellenfél, akivel találkozhattunk a BL-ben, de magabiztosak vagyunk. Mi vagyunk a Real Madrid, mindent megteszünk majd a győzelemért, ahogy mindig.”

Madridstore akció
Akció a Madridstore-ban, május 9-ig.

Carvajal:

„Nagyon elégedett vagyok, hogy egy újabb trófeát szereztem ebben a mezben. Szeretném ezt a szurkolóinknak ajánlani, akik csodálatosak voltak. Úgy meg fogjuk ünnepelni, ahogy csak lehet, aztán a keddre koncentrálunk.”

„Volt néhány nagy közbelépésem, amelyek két gólt akadályoztak meg. Maximálisan koncentráltam, tudtam, hogy kemény menet lesz Abde ellenében, megpróbáltam a lehető legjobban megfékezni őt.”

„Ennek a csapatnak egyedi természete van a döntőkben. Az ilyen meccsek legkeményebb pillanataiban mindenki a labdát akarja, felpörgünk. Nehéz mérkőzés volt, az Osasuna igazán megnehezítette a dolgunkat, de mindkét tizenhatoson belül mi voltunk a jobbak. Tudjuk, hogy hogyan kell jól harcolnunk a döntőkben, elképesztő tapasztalattal bíró srácok vannak a csapatunkban.”

„Amióta megérkezett az edző, a csapat minden lehetséges trófeát megnyert klubszinten. Az ambíciónk továbbra sem változott, szeretnénk egy újabb BL-t megnyerni, mindent meg fogunk tenni ezért.”

„Vini olyan mint egy repülő. Sosem hagyja abba a cselezést és a sprintelést. Lehet, hogy az ellenfelekkel való összetűzés az, amit el kellene kerülnie, mivel ha a futballjára koncentrál, akkor nincs nála jobb.”

„Három naponta nagy meccseink vannak, ez most kruciális időszak számunkra. Arra fogunk törekedni, hogy előnnyel érkezhessünk Manchesterbe.”

Thibaut Courtois
Thibaut Courtois (forrás: realmadrid.com)

Courtois:

„Ez volt az egyetlen trófea, amelyet még nem nyertem meg ebben a mezben, nagyon büszkének kell lennünk erre a győzelemre, hiszen nagyon nehéz úton jutottunk el idáig, nagyszerű munkát végezve. Az, hogy megnyertük ezt a döntőt, pozitív energiát ad a következőkre, két kulcsfontosságú meccsünk lesz egy héten belül.”

„Az Osasuna nagyszerű döntőt játszott. Mi voltunk a favoritok, de nehéz meccs volt. Egy döntő az mindig egy döntő, mindig nehéz, függetlenül attól, hogy ki az ellenfél.”

„Elégedett vagyok. A Király-kupa fontos, még akkor is, ha a BL a legnagyobb sorozat, amelyet játékos megnyerhet. Én nagyra értékelem a kupát, mivel a Madrid jó pár éve nem jutott el a döntőig. Az, hogy ma nyertünk, különösen a bejárt utat figyelembe véve, csodás volt, meg kell becsülnünk.”

„Nagyon jól kezdtünk, korai góllal, majd hagytuk, hogy visszajöjjenek a meccsbe néhány helyzettel. A második félidőben magasan letámadtak, nehezen boldogultunk. Az Oasasuna olyan csapat, amely sok középre íveléssel operál, csodás gólt szereztek. Jó, hogy egészen gyorsan sikerült visszaszereznünk az előnyt, és voltak lehetőségeink a harmadik gólra is. Ez végül nem sikerült, aztán Carvajalra is szükségünk volt, hogy blokkoljon egy hatalmasat a győzelem megszerzése érdekében.”

„Vini és Rodrygo két tehetség, fantasztikus játékosok. Remélem, hogy kedden is minden összejön majd nekik.” „Nem tudtam, hogy megvolt a 600. védésem, de örülök neki. Örülök, hogy segíteni tudom a csapatot a védéseimmel. Egyrészt remélem, hogy még sokszor megtehetem, másrészt viszont remélem, hogy mégsem, hiszen ez azt jelentené, hogy a csapat nem védekezik túl jól. Szeretnék továbbra is segíteni.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…