Rooney: “A Manchester City nemhogy legyőzi a Real Madridot, de meg is semmisíti őket!”

Vélemény

Az egykori angol támadó a The Times hasábjain elemezte a párharcot, ami szerinte egyértelműen fog alakulni.

Wayne Rooney, a Manchester United, az Everton és a Derby County egykori válogatott játékosa 35 évesen vonult vissza egy sikeres pályafutás végeztével. Most a médiában találta meg a helyét, és az angol csapatokkal kapcsolatos események kapcsán jelentet meg írásokat. A legfrissebb anyagban a Manchester City Real Madrid elleni párharcát elemezte, és nem rejtette véka alá, hogy tükörsima angol sikert vár. Mint mondta: “A Manchester City nemhogy legyőzi a Real Madridot, de meg is semmisíti őket!”.

Rooney bár elismeréssel beszél a Real Madrid idáig vezető útjáról, de a Cityt jelöli meg favoritként a döntőbe kerülést illetően: “Persze tévedhetek, de ez a City más szintet képvisel. Ugyan sosem írhatsz le egy ekkora tapasztalattal és történelemmel bíró csapatot, mint a Real Madrid, de nem rájuk fogadnék. Ez a City éve lesz. A szezon kezdete óta úgy érzem, hogy ez lehet az az idény, ahol Pep végre meghódíthatja Európát velük. Az elmúlt hónapokban mutatott játék és hogy a legjobbkor vannak a csúcson, csak megerősíti ezt az érzést.”

Az egykori klasszis szerint Haaland jelenti majd a különbséget a két csapat között: “Egy évvel ezelőtt a Madrid kiejtette a Cityt, de most más a helyzet. Az angolok védekezése sokat javult, sokkal türelmesebb csapattá váltak, de a legfontosabb változás Erling Haaland személye. Az előző idényben a City őrült öt percet élhetett át a Bernabéuban, ahol elúszott a továbbjutás. Haalanddal a csapatban ez nem történt volna meg, a Real Madrid nem tudta volna ugyanazt a játékot játszani. Mindkét meccsen voltak periódusok, ahol eldugták a City elől a labdát, amit azért tehettek meg, mert nem kellett a kontráktól tartaniuk.”.

Rooney szerint jelenleg egy középhátvéd sem tudja megállítani a norvég támadót. Militão nem áll majd Ancelotti rendelkezésére az első mérkőzésen eltiltás miatt, így a figyelem Rüdigerre összpontosulhat, neki kell vélhetően megharcolnia Haalanddal: “Rüdiger remek játékos, aki szereti az egy az egy elleni helyzeteket. Mégsem gondolom, hogy felveheti majd Haalanddal a versenyt. Az ő sebességével és erejével, valamint a helyezkedésével jelenleg nincs olyan védő, aki tudna bármit is kezdeni.”.

Forrás: marca.com
2 komment
  1. Szerintem is a City az esélyesebb, de aki ugy megy a pályára a Real ellen, hogy megsemmisiti, az altalaban sirva távozik.

Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK