Ancelotti: Tavaly 5 gólt kaptunk és 6-ot rúgtunk, ezt most is aláírnám

Carlo Ancelotti

Holnap este jön a Bajnokok Ligája elődöntőjének első találkozója a Manchester City ellen. Ancelotti ennek örömére meg is tartotta szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját, melyen kitért Haalandra, a tavalyi összecsapásra és Modricra.

A mérkőzés

“Holnapra az a tervünk, hogy egy kiegyensúlyozott mérkőzést játszunk. Ki szeretnénk hozni magunkból fizikálisan, technikailag és motivációügyileg is a maximumot. Közben azt is fejben tartjuk, hogy a visszavágó lesz a mindent eldöntő mérkőzés. Szeretnénk egy kisebb előnyre szert tenni, meglátjuk, hogy ez sikerül-e.”

“Ez az előny pozitív eredményt jelentene számunkra. Emellett azt is jelentené, hogy a csapat jól érezte magát a 90 perc alatt és nem is szenvedtünk annyit. De ez nem csak az eredményről szól. Ha jól érzed magad a mérkőzésen, akkor képes problémákat okozni az ellenfelednek és képes vagy megoldani is a problémákat. Pontosan ezt fogjuk megpróbálni holnap. Egy olyan mérkőzés lesz ez, ami mindenkitől hatalmas erőfeszítést kíván, de egy elődöntőben ez teljesen normális.”

Tavalyi emlékek

“Úgy gondolom, hogy elértük a tavalyi szintünket. A fizikai állapotot viszont nehéz összehasonlítani az egy évvel ezelőttivel. Csak a motivációnk és a szenvedélyünk számít most. A Király-kupa megnyerése extra motivációt ad nekünk.”

Ezt a ziccert ne hagyd ki! Az akció május 9. éjfélig tart.

Guardiola stílusváltása

“Sokkal kiforrottabb csapat a City a tavalyikhoz képest. Akkor is volt egy veszélyes támadójuk Gabriel Jesús személyében, de Haaland teljesen más karakter. A City nem változtatta meg a stílusát, talán egy kicsit célratörőbben fociznak, és többször alkalmazzák a hosszú indításokat.

“De ez is azért van, mert egy másfajta csatár játszik náluk elöl. Aztán ott van mögötte De Bruyne is, és sok meccsen láthattuk, hogy egy hosszú indítás utáni lecsorgó labdából alakítottak ki veszélyt. Ezek mind extra lehetőségek, de ettől még nem változott meg a stílusuk. Egy nagyon jól szervezett csapat, akik jól bánnak a labdával.”

Erling Haaland

“Egy elképesztően veszélyes játékos, már többször is bizonyította, mire képes. Főleg a gólszerzésben. Nagy veszély jelent, de nem szabad csak róla beszélni, mert  a csapat teljesít nagyon jól: védekezésben és támadásban egyaránt.”

“Nem az a célunk, hogy megállítsuk Haalandot, hanem az, hogy megállítsunk egy megállíthatatlannak tűnő csapatot. Mindenünk megvan ahhoz, hogy versenyképesek legyünk.”

A szurkolók

“A madridistáknak a tavalyi BL azért volt más, mert 4 év nyeretlenség után tudtuk újra megnyerni. Most pedig címvédőként érkezünk meg az elődöntőbe, csak ez változott. A szurkolók mindig azt remélik, hogy megnyerjük a Bajnokok Ligáját.”

Luka Modrić

“Nincsenek már gondjai, jól van, úgyhogy játszani is fog. Kik fognak még játszani a középpályán? Modrić és még néhány játékos.”

Camavinga

“Camavinga néha pozíciót vált, ez attól függ, hogy nála van-e a labda vagy nincs. Néha középen játszik, néha pedig a csapatrészek közé mozog be. Amikor balhátvédként szerepel, akkor nem az a dolga, hogy minél magasabban játsszon, mivel azon az oldalon ott van Vini, aki ezt tökéletesen megoldja. Camavinga csak akkor balhátvéd, amikor nincs nálunk a labda.”

Megterhelő menetrend

“Nem a fizikai állapot lesz a legfontosabb holnap. Volt időnk pihenni, és nyilvánvaló, hogy Valverde fáradtsága teljesen más, mint az enyém.”

“Bátorságot, erőt és tapasztalatot kell kivinnünk a pályára. Ehhez pedig hozzájön a játékosok újabb győzelem iránti vágya.”

Segíteni a fiatalokat

“Igyekszem játékpercekkel segíteni őket, így tudnak önbizalmat szerezni. Azt kell mondjam, hogy eléggé élnek is a lehetőségekkel. Ez egy nagyon fontos aspektus a klub jövőjét tekintve. Vini, Valverde, Camavinga és Rodrygo elmúlt két évben látott fejlődése még izgalmasabbá teszi a jövőt.”

Támadás vagy védekezés

“Ha jól védekezel, akkor a legrosszabb esetben is döntetlent érsz el. Ez nem azt jelenti, hogy nem akarunk támadni, mert minden képességünk megvan a támadáshoz. Ne felejtsük el azonban, hogy a tavalyi évben két meccsen öt gólt kaptunk és hatot rúgtunk. Ezt most is aláírnám.”

Inter – Milan

“Volt szerencsém milánói derbit játszani a Bajnokok Ligájában 2003-ban. Elég szép emlékeim vannak arról. Hatalmas a nyomás az ilyen találkozókon. Technikai és taktikai szempontból is egy kiegyenlített meccsre számítok, pont ahogy a miénknél is.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK